SON DAKİKA
SON DEPREMLER

11 FETÖ Davası Daha Sonuçlandı

0
Güncellendi - 2018-05-05 03:50:30
11 FETÖ Davası Daha Sonuçlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarında yargılanan 10 sanığa 10 yıl ile 2 yıl 1 ay arasında değişen hapis cezaları verilirken, 1 sanık beraat etti. Hakkında hapis cezası verilen eski Emniyet Müdürü duruşmada tutuklandı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan tutuklu yargılanan eski öğretmenler Mehmet Fuat Ç. ve Ekrem U.’ya 10’ar yıl hapis cezası verilerek, tutukluluk hallerinin devamına karar kılındı.

Bir başka davada mahkeme, tutuklu yargılanan eski öğretmen Reşit B.’ye “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Mahkeme Heyeti tutuklu yargılanan eski öğretmen İbrahim K.’ya “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası vererek, hüküm ile birlikte tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

1. Ağır Ceza'daki diğer davalarda mahkeme heyeti, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan eski öğretmen Sevda A.’ya 7 yıl 6 ay, yine eski öğretmenler Veysel O., Mehmet K. ve Cennet K.’ya ise 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verdi. Hüküm ile birlikte tutuklu yargılanan Mehmet K. tahliye edildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan tutuksuz yargılanan eski emniyet müdürü Mehmet A.’ya 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası vererek duruşmada tutukladı.

Mahkemede “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan ise eski öğretmen Cumali G.’ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verirlirken, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan yargılanan astsubay Erkan Y. hakkında ise beraat kararı çıktı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • arğalı (5 yıl önce)
    DARBECİ ORDU KOM 15 YIL ÖĞRETMENE 10 YIL YAŞASIN YÜCE TÜRK ADELETİ
    0
    0
    Yanıtla