SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''11 Firma Yaş Kayısı Gönderiyor''

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Malatya'dan şu günlerde yurdun çeşitli bölgelerine olduğu kadar, yurt dışına da yaş kayısı gönderildiğini söyledi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, İl Genel Meclisi'nde yaş kayısı ihracatıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Malatya'da şu anda yurtdışına yoğun bir yaş kayısı sevkıyatı var. İlde 11 ayrı firma tarafından yaş kayısı ihraç ediliyor. Ne kadar yaş kayısı gönderilirse, kuru kayısı fiyatı da o derecede artacaktır" dedi.

Güldal, firmaların yurt dışına gönderdiğinin yanı sıra, yurdun çeşitli bölgelerine de yaş kayısı satışı yapıldığını, ayrıca MAŞTİ Terminali'ndeki yaş kayısı nakliyesini de miktar olarak saptamak için çalışıldığını kaydetti.

Güldal, ayrıca ilde 25-26 Nisan 2006 tarihlerinde meydana gelen don olayından zarar gören 5 ilçedeki toplam 14 bin 670 çiftçinin bahçesinde hasar tespiti yapıldığını, çiftçilerin sosyal durumlarının tespiti için isimlerin bakanlıklara gönderildiğini söyledi. Güldal, çiftçilerin sosyal durumlarının da belirlenmesinden sonra raporun net olarak ortaya çıkacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız