SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"11 Katrilyonluk Yatırım Yapıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:53:48
A- A+ PAYLAŞ

Bir dizi etkinliklere katılmak üzere Malatya’ya gelen Başbakan Yardımcısı Doç.Dr. Yalçın Akdoğan, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Ziyarete; Vali Süleyman Kamçı, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Milletvekilleri Mustafa Şahin, H.Cemal Akın, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ve kalabalık bir heyet eşlik etti.

Ziyaret sırasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Başbakan Yardımcısı Doç.Dr. Yalçın Akdoğan’a kısa bir brifing verdi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan’ın Malatya ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Başkan Çakır, bu ziyaretten dolayı Akdoğan’a teşekkür etti.

Malatya’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte hizmet alanlarının 62 kat büyüdüğünü belirten Başkan Çakır, büyükşehir Belediyesi olarak 12.300 km2 alana hizmet verdiklerini söyledi. Kırsalla birlikte 714 mahalle ve 1150 mezranın bulunduğunu kaydeden Çakır, “Geçtiğimiz 1 yıl içerisinde Malatya genelinde Büyükşehir yapılanmamızı tamamladık. Daha hızlı, kaliteli ve ekonomik hizmetler için ilçelere tesisler kurarak, araç-gereç ve iş makineleri ile güçlendirdik. Saha çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık. İlçelerimizin tamamında altyapı şebekelerinin yenilenmesi gerekiyor. Yol, asfalt ve su alanında önemli eksiklikler var. Geçtiğimiz yıl 350 km dolayında asfaltlama yaptık. Bu yıl 1000 km hedef koyduk. Bununla ilgili ekipleri oluşturduk. Güçlü bir şekilde sahaya gireceğiz. Bu konularda sizlerden destek istiyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Doç.Dr. Yalçın Akdoğan ise Malatya’nın bu bölgede cazibe merkezi olmak durumunda olduğunu belirterek, her geçen gün bu özelliğini daha da pekiştirdiğini söyledi. Artık dünyada ülkeler değil, şehirlerin yarıştığını kaydeden Akdoğan özetle;  “Her şehrin kendi ayakları üzerinde durması ve dünya şartlarında rekabet edebilir hale gelmesi gerekiyor. Böyle baktığımızda Malatya son dönemde özellikle dış ticaret ve ihracat açısından ciddi bir ivme kazandı. 10 yıl öncesine göre 4 kat civarında bir artış oldu. Kamu yatırımlarında da belki en çok yatırım alan illerimizden birisi. AK Parti iktidarı döneminde 11 katrilyon civarında yatırım yapıldı. Turizm konusunda biraz daha mesafe almamız gerekiyor. Her açıdan Büyükşehir, ilçe belediyelerimiz, merkezi yönetim el birliğiyle inşallah Malatya’yı ayağa hep birlikte kaldıracağız” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan’a tepside kuru kayısı hediye etti. Başkan Çakır ayrıca, Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan onuruna Belediye’de bir yemek verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız