SON DAKİKA
SON DEPREMLER

11 Kavşağa Yeşil Dalga..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Karayolları'nın sorumlu olduğu Çevreyolu ve Şehirlerarası yol üzerindeki 11 kavşakta bulunan ışıklı sinyalizasyon sisteminde "Yeşil Dalga" uygulamasına geçildiği bildirildi.

Yeşil Dalga Sistemi'yle trafikte büyük bir rahatlamanın olacağını söyleyen Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, "Sistemin kurulduğu kavşaklar arasında 60 kilometre hızla gidildiğinde tüm kavşakları yeşil ışıkta geçebilirsiniz. 11 kavşak arasında yapılan yeşil dalga sistemi Türkiye'de bir ilktir" dedi.

Karayolları Bölge Müdürü Altunyuva, Türkiye'de ilk kez 11 kavşak arasında Yeşil Dalga Sistemi'nin Malatya'da hayata geçirildiğini söyleyerek, "İPAŞ Kavşağı ile Çöşnük Kavşağı arasında Yeşil Dalga Sistemi kurulmuş durumda. Bu iki kavşak arasında 11 kavşak bulunmakta. Bu kavşaklar arasında 60 kilometre hızla gidildiğinde tüm kavşakları yeşil ışıkta geçebilirsiniz. 11 kavşak arasında yapılan yeşil dalga sistemi Türkiye'de bir ilktir. Sistem uydu vasıtasıyla çalışıyor. Sürücülerin sisteme uyum sağlaması durumunda trafikte büyük bir rahatlama sağlanacaktır" şeklinde bilgi verdi.

Sistemin 150 bin YTL'ye mal olduğunu söyleyen Altunyuva, bu sistemle trafiğin çok rahat işleyeceğini ve kaza riskinin çok azalacağını kaydetti.

Malatya'da "Yeşil Dalga Sistemi" kurulan 11 kavşağın yanı sıra, şehir merkezindeki caddelerde belediyenin sorumluluğunda olan sinyalizasyon sisteminde de "Yeşil Dalga" sistemi bulunuyor. Ana cadde güzergahında 40 kilometre hızla gidildiğinde, kavşaklarda "durmaksızın" geçilebiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız