SON DAKİKA
SON DEPREMLER

11 Yaşında Bel Fıtığı Oldu

0
Güncellendi - 2017-10-23 17:12:23
11 Yaşında Bel Fıtığı Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 11 yaşındaki çocuk bel fıtığı ameliyatı oldu. Dünya literatüründe küçük yaşta bel fıtığı ameliyatı olan küçük hastalar grubuna giren İkrar Demir, başarılı geçen operasyonun ardından yeniden sağlığına kavuştu.

Aşırı bel ağrısı şikayetiyle Gözde Akademi Hastanesine başvuran Demir’e yapılan tetkiklerde bel fıtığına rastlanldı. Ailesiyle görüşülen hasta çocuk, Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Bülent Bozyiğit tarafından ameliyat edildi.

Ameliyat sonrası hastayla bir araya gelen Bozyiğit, “Bel fıtığının son yıllarda daha küçük yaşlarda görülmeye başladığını görüyoruz. 10-20 yaş arasında nadir de olsa yüzde 2 ila yüzde 3 oranında bel fıtığı görülüyordu. Dünya literatüründe görülen en küçük bel fıtığı hastamız 10 yaş altında sadece 4 vaka bildirilmiş, bunların en küçüğü 8 yaşında” dedi.

Bel fıtığı hastalığının küçük yaşlarda da görülmeye başladığına dikkat çekerek ailelere uyarılarda bulunan Bozyiğit, şunları söyledi:

“Bel fıtığı toplumda son derece yaygın olan bir rahatsızlık, bunun en büyük nedeni de hareketsiz yaşamdır. Masa başı çalışmaların çok fazla olması, spordan uzak ve ev iş arasındaki koşturmalar yetişkinler arasında bel fıtığının yaygın görülmesine neden oluyor. Bizim hastamız 11 yaşında. Türkiye’de bel fıtığı ameliyatı yapılan en küçük hastalarımızdan birisi. Küçük ve genç yaştaki hastalarımızda bel fıtığının sebebi çoğunlukla travmadır ama sevimli hastamızda bir travma öyküsü de yok. Bu yaşlara inmesinin sebebi, ağır çantalarla çocukların okula gidip gelmesi. Onun dışında son dönemlerde dışarıda koşuşturacağı, oyun oynayacağı sahaların az olması, şehir yaşantısının çocukları esir alması, bilgisayar ve telefonla vakitlerini geçirmeleri çocukların hareketsizliğine sebep oluyor ve bel fıtığının daha fazla görülmesine neden oluyor.”

Demir’e gerçekleştirilen operasyon hakkında da bilgiler veren Bozyiğit, “Ailelerin çocuklarını spor aktivitelerine yönlendirmesi lazım. Tabi ki her aile çocuklarının akademik anlamda başarılı olmasını ister. Bu konularda gayretleri olacak ama çocuklarımızın sağlığı her şeyden daha da önemlidir. Bunu hiçbir şekilde ihmal etmememiz gerekiyor. Çok ağır olmayan sporlara da çocuklarımızı yönlendirmeliyiz. Aksi halde çok küçük yaşlarda bel fıtığıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bizler için küçük bir çocuğu ameliyat etmek en zor ameliyattır. Bizim de çocuğumuz var ve empati kuruyoruz. Girdiğim en zor ameliyatlardan birisiydi. Kapalı yöntemle bu ameliyatı gerçekleştirdik. 10 gün sonra okuluna başlayacak” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız