SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"11 Yıldır Milli Utancımız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:04:31
A- A+ PAYLAŞ

Geride kalan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Mazlumder Malatya Şubesi Kadın Kolları, bugünün kadınların yaşadıkları mağduriyetleri bir kez daha hatırlatma günü olduğunu ifade etti. 

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nde yapılan basın açıklamasında Malatya Mazlumder Kadın Kolları Adına Sümeyra Öksüzoğlu bir kez daha hak ihlalleri, sistem içinde yabancılıklar, ayrımcılık, cinsel istismar ve kötü muamelelere dair istatistiklerle kadınlar gününü geride bıraktıklarını söyledi.

8 Mart Kadınlar gününün kadınların sorunlarıyla gölgede kaldığını ifade eden Öksüzoğlu, “Bugünün kendi dinamiklerini ısrarla ve kararla bastırmaya, törpülemeye ve onları yok saymaya çalışan ideoloji ve güç odaklarına, toplumsal yapının görünmez kıldığı kadınların yaşadıkları mağduriyetleri bir kez daha hatırlatma günüdür” dedi.

Anayasa'da kadın ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğunu belirten Öksüzoğlu, ancak devletin aldığı tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamayacağını söyledi.

Öksüzoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kadınların toplumsal statüde dışlanma, eğitimden yoksun bırakılma, karar alma mekanizmalarında temsil edilememe gibi konularda hak ihlalleri ve maruz kaldıkları şiddet, hakaret, cinsel istismar ve benzeri hususlar devletin bu konuda yükümlülüklerinde arzu edilen noktaya ulaşmadığını göstermektedir.

Eğitim hakkı, çalışma hakkı, seçme ve seçilme hakları, ertelenemez, sınırlandırılamaz Anayasal haklar içerisinde yer almalarına rağmen hayali yasaklarla kısıtlanmakta.Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1999 yılında, bir kadın milletvekilinin kıyafeti sebebiyle seçilme hakkının ihlal edilmesine, kendisi ile tamamen eşit haklara sahip bir vekilin "bu kadına haddini bildirin" sözleri ardından, diğer milletvekillerinin "dışarı, dışarı" tezahüratlarıyla, kadın vekilin meclisten çıkarılmasına sahne olmuştur. Kadının kendi sesini duyurabileceği, siyasi görüşünü konuşabileceği bir zeminden başörtüsü ile siyasi görüşünü yansıttığı belirtilerek görevini sürdürmesine engel olunmuştur. Seçilme hakkının ve onu seçenlerin haklarının gasp edilmesi on bir yıldır "milli utançlarımız" arasında yer almaktadır.

MAZLUMDER olarak, "bu kadına haddini bildirin!" sözünü unutmadığımızı hatırlatır, bu milli utancımızın telafisinin ancak mecliste kadın milletvekillerine tanınacak fırsat eşitliği ile giderilebileceğini belirtiriz. Ayrıca kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın karşısında olduğumuzu, kadınların anayasal haklarının hiçbir gerekçe ile sınırlandırılamayacağını belirterek, dünyada ve ülkemizdeki tüm kadınların "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutlarız”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız