SON DAKİKA
SON DEPREMLER

110 Bin Araç, 210 Bin Sürücü

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, Malatya'da yabancı plakalı araçlarla birlikte trafikte dolaşan 110 bin civarında aracın bulunduğunu, araç sayısı artmasına rağmen kazalarda azalma gözlendiğini, MOBESE ile yapılan denetimlerin de kazaların azalmasında katkı sağladığını bildirdi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerinin yapmış oldukları çalışmalar neticesinde;

1) 2009 yılı içerisinde İlimiz merkezinde 4 ölümlü, 558 yaralanmalı, 673 maddi hasarlı kaza olmak üzere toplam 1235 trafik kazası meydana gelmiş, bir önceki yıla oranla toplam kaza sayısında %29 oranında azalma gerçekleşmiş, ölümlü kaza sayısında bir artış ve azalma olmazken yaralanmalı trafik kazasında % 1 5 oranında artış olmuştur. Yaralanmalı trafik kazalarındaki bu artışların önüne geçmek maksadıyla trafik ekiplerimizin denetim faaliyetleri arttırılmış, trafik ışıklarının bulunduğu yerlere “MOBESE Elektronik Denetleme Sistemi” ikaz levhaları konulmuş ve neticede 2009 yılının ikinci yarısındaki yaralanmalı trafik kazalarında yılın ilk yarısına oranla %10 oranında azalma gerçekleştirilmiştir.

2) 2008 yıl sonu itibarıyla İlimizde 92708 tescilli araç bulunmakta iken 2009 yıl sonu itibarıyla %6 oranında bir artışla bu sayı 98540’a ulaşmıştır. 23-34-06 gibi yabancı plakalı araçları da dikkate alacak olursak İlimizde ortalama 110.000 civarında araç trafikte seyretmektedir.

3) Yine 2009 yıl sonu itibarıyla İlimizde 201.666 sürücü belgesi kayıtlı iken 2009 yıl sonu itibarıyla %4.3’lük bir artışla bu sayı 2l0.484’e ulaşmıştır.

4) İlimizdeki araç sayısının %6 oranında artmasına rağmen trafik kazalarında özellikle son 5 aydaki çalışmalarımız neticesinde trafik kazalarındaki önemli sayılabilecek orandaki azalmalar ilerisi için umut verici olmuştur.

5) Bununla birlikte trafik eğitim faaliyetlerimize de ayrı bir önem verilmiştir. Trafik Eğitim Büro Amirliğince trafikte karşılaşılan riskler ve çözüm önerileri konularında eğitim seminerleri düzenlenerek toplam 15386 sürücü ve yayaya trafik eğitimi verilmiştir.

Öncelikle vatandaşlarımızın “Trafikte önce siz örnek olun! Diğerlerinin değiştiğini göreceksiniz.” Sloganında olduğu gibi tüm trafik kurallarına uymaları, gördükleri trafik kural ihlallerini “155 Polis İmdat ” telefon hattına anında ihbarda bulunmalarını bekliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız