SON DAKİKA
SON DEPREMLER

110 Bin Doğalgaz Abonesi Var

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:45:24
110 Bin Doğalgaz Abonesi Var
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Doğalgaz’a 9 yılda 80 milyon TL yatırım yapılarak, 110 bin abonenin şu anda gaz kullandığı bildirildi. 

Aksa Doğalgaz Malatya Bölge Müdürü Sertaç Uraz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Malatya Bölgesinin doğalgaz dağıtımı 2005 yılında Pegaz tarafından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan ihale sonucunda alındı. 2006 yılında Malatya’ya ilk gaz verildi. 2006 yılı sonundan itibaren Aksa Doğalgaz bünyesine girdi. 2014 yılı sonu itibarı ile 1 şube ve 1 bölge müdürlüğü binasında görev yapmaktayız. 2015 yılı içindeki genel hedeflerimizden birisi Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerimizde birer tahsilat ofisi açmaktır. Vatandaşlarımızın alternatif ödeme kaynakları dışında bizlere daha rahat ulaşmalarını arzu ediyoruz” dedi. 

“Şehrimizde 32 bin 150 adet binaya ulaştık. Toplam161 bin daireyi doğal gaz kullanımına hazır hale getirdik. Şehir şebekesinde bin kilometrenin üzerinde bir şehir şebekemiz mevcuttur. 23 bin 600 binaya servis kutusu koymuş bulunmaktayız. Bu çalışmalarımız sonunda ilimize yaklaşık 119 bin aboneye ulaştık. 110 bin adet de kullanıcımız var. Abone olanların yüzde 93’ü doğalgaz kullanımına geçmiş durumdadır. Malatya Aksa Doğalgaz grubunun, kullanıcı ve abone sayısı bakımından en lider ili Malatya’dır” diyen Uraz, “9 yıldır şehrimize 80 milyon liralık yatırım yaptık. Şehrin batı tarafından 1. OSB den başlayıp, batı tarafında İnönü Üniversitesi, Kuzeyinde Dilek ve Güneyinde Yeşilyurt ilçesi sınırları içinde şehir şebeke ağımız mevcuttur. Polietilen ve çelik şebekemizin uzunluğu ise bin kilometrenin üzerindedir” diye konuştu.

Önümüzdeki yıl merkez ilçe Yeşilyurt ve Battalgazi’de tahsilat gişeleri açacaklarını bildiren Uraz, “2013 yılı bakanlar kurulu kararına göre, nüfusu 10 bin’i geçen ve elektrik abonelerinin yüzde 60’ı abone bağlantı bedelini ilçe kaymakamlıklarına yatırılırsa, Doğalgaz getirilir deniyor” ifadelerini kullandı.

Sertaç Uraz, ilçelerde Doğalgaz kullanımı konusunda talebe göre hareket edildiğini belirterek, “Örneğin Doğanşehir ilçesi belli bir başvuruya ulaştı. Dolayısıyla, bu ilçeye önümüzdeki günlerde Doğalgaz verilebilir” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız