SON DAKİKA
SON DEPREMLER

110 Çocuk Sünnet Ettirildi

0
Güncellendi - 2017-06-13 20:17:31
110 Çocuk Sünnet Ettirildi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile birlikte 23. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali etkinlikleri arasında yer alan ‘Sünnet Şöleni’ kapsamında erkekliğe ilk adımını atan çocukları ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi, geçmiş olsun dileklerini iletti.

131 KAYIT YAPTIRILDI, 110 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLDİ

8-9 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek 23. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali etkinlikleri arasında yer alan Geleneksel Sünnet Şöleni çerçevesinde Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğüne kayıt yaptıran 131 çocuktan 110’u erkekliğe ilk adımını attı. Evlerinden servis aracıyla alındıktan sonra Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'ne bağlı Sağlık Merkezine getirilen çocuklar,  uzman doktorlar tarafından sünnet edildi. Erkekliğe ilk adımı atmanın heyecanını yaşayan çocuklar tekrar Yeşilyurt Belediyesi ekipleri tarafından servis aracıyla evlerine bırakıldı.

Günde beş çocuğun ameliyatı gerçekleşirken,  23. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivaline kadar sünnet işlemleri tamamlanacak.

BAŞKAN POLAT İLE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TATLI, ÇOCUKLARA HEDİYELER VERDİ 

Delikanlılığa ilk adımı atan çocukları kaldıkları odalarda ziyaret ederek oyuncak ve çeşitli hediyeler veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, çocukların aileleriyle de sohbet ederek acil şifalar dilediler.

“TOPLU SÜNNET TÖRENLERİ SOSYAL SORUMLULUKLARIMIZ ARASINDA”

Toplu sünnet etkinliklerinin toplumsal ve sosyal sorumluluk görevleri arasında olduğunu dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, hizmet anlayışlarının merkezinde ‘insan’ olduğunu ifade ederken, “Sünnet geleneği hem değerlerimizi muhafaza etme adına hem de inancımızın gereği açısından bizim için çok önemlidir” dedi.

Toplumsal yapının daha güçlü kılınması, insanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışma ruhunun kalıcı hale gelmesi adına çaba harcadıklarını sözlerine ekleyen Başkan Polat, “Halka hizmetin hakka hizmet olduğu bilinciyle bütün vatandaşlarımızın yaşamaktan mutlu olduğu bir ilçe yapısına kavuşmak için ekibimizle birlikte yoğun bir mesai yapıyoruz. Hedefimiz; güzelliklerin, yardımlaşmanın üst seviyede yaşandığı, geleceğe daha umutla bakan bir Yeşilyurt’u halkımızın desteğiyle inşa etmektir. 23. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivalimiz bu yıl 8-9 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Festival etkinliklerimiz içerisinde ‘Sünnet Şölen’imizi de tertip edeceğiz” dedi.

“RABBİM ÇOCUKLARIMIZIN MÜRÜVVETLERİNİ GÖRMEYİDE TÜM ANNE VE BABALARINA NASİP ETSİN”

Başkan Polat, “Bu şölenimiz kapsamında çocuklarını sünnet ettirmek isteyen ailelerimiz Sosyal Yardım İşler Müdürlüğümüze gelerek kayıtlarını yaptırdılar. Mahalle muhtarlarımızın da bu aşamada ciddi desteklerini gördük, kendilerine teşekkür ediyorum. Sünnet Şöleni kapsamında toplam 131 çocuğumuzu sünnet ettireceğiz, şu ana kadar 110 çocuğumuzun sünnet işlemi tamamlandı. Festivale kadar yavrularımızın sünnet işlemleri tamamlanacak.  Steril bir ortamda gerçekleştirilen cerrahi müdahaleyle erkekliğe ilk adımını atan çocuklarımıza acil şifalar dilerim. Çocuklarımızın masumiyeti ve erkekliğe ilk adım atmalarının heyecanı görülmeye değer. Çocuklarımızın sevinci, ailelerinin mutluluğu bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor. Rabbim çocuklarımızın mürüvvetlerini görmeyi de tüm anne ve babalarına nasip etsin.   Operasyonları gerçekleştirilen çocuklarımıza bir sünnet şöleni yaparak kendilerinin ve ailelerinin mutluluğunu tekrar paylaşacağız. Sünnet şölenine dâhil olan tüm çocuklarımıza sünnetlik elbiseleri ile sürpriz hediyelerini paketler halinde teslim edeceğiz” diye konuştu.

“BAŞHEKİM, DOKTOR VE HASTANE ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜRLER”

Başkan Polat, sünnet işlemlerinin sorunsuz geçmesi için yoğun bir gayret gösteren Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi Başhekimi Cumali Alan başta olmak üzere doktor, hemşire ve hastane personellerine teşekkürlerini sundu.

Aileler de çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Polat’a, teşekkür ettiler. Çocuğunu sünnet ettirmek için getiren baba Musa Korkmaz, “Sünnet Şöleni gibi güzel bir etkinlik düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanımıza ailem adına çok teşekkür ediyorum. Çocuğumda çok güzel bir ortamda sünnet oldu, sağlığı gayet iyi. Rabbim tüm çocuklarımıza sağlık ve sıhhat nasip etsin “ diye konuştu.

Belediye Başkanı Polat, hastane çalışanları ve hasta yakınlarıyla sohbet ettikten sonra hastaneden ayrıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız