SON DAKİKA
SON DEPREMLER

110 Yıllık Konağa Onarım

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi'de bulunan tarihi Poyraz Konağı'nda onarım çalışmaları başladı. 110 yıl önce yapıldığı tahmin edilen Konak, Cumhuriyetin ilk yıllarında ise eğitim için kullanılan binalar arasında olma özelliğini de taşıyor.

Malatya Valisi Ulvi Saran'ın girişimleriyle satın alınan konak, İl Özel İdaresi'nin emlak paylarından ödenek ayırması suretiyle onarılıyor.

11 kişilik ekibin hazırladığı onarım projesi ile elden geçirilecek olan konak hakkında, Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bilgi verdiler.

Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy, konakta yaptığı inceleme sırasındaki konuşmasında, "Poyraz Konağı'nın onarımı önemli bir proje. Battalgazi için önem taşıyan eski ve değerli bir yapı. Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda eğitime hizmet veren yapının onarılması son derece önemlidir" dedi.

 Poyraz Konağı'nın onarımı konusunu, Battalgazi Belediyesi'nin talebi üzerine, Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından Ocak ayında yapılan kurul toplantısının gündemleri arasına alınmış ve onarım projesi kabul edilmişti.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız