SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'111 Milyon Kaynak Aktarıldı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya iline geçen 7 yıl içerisinde sosyal yardım ve proje destekleri kapsamında 111 milyon 67 bin TL kaynak aktarımının gerçekleştirildiği bildirildi.

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından ihtiyacı olan vatandaşlara, yakacak, gıda, eğitim ve sağlık gibi alanlarda yardımlar yapıldığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Geçen 7 yıl içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından Malatya'da periyodik yardım, sağlık yardımı, sosyal yardım, proje karşılığında yatırım yardımı, eğitim yardımı ve gıda yardımlarının mali değerinin toplamı 111 milyon 67 bin 677 TL'dir. 12 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çatısı altında birleşen 1085 aileye Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında 9 milyon 973 bin 863 TL faizsiz destek verilmiştir. Proje Destek Programları kapsamında toplam 321 proje uygulanmış olup projeler için 5 milyon 95 bin TL kaynak aktarılıp 22 bin 896 vatandaşımızın yararlanması sağlanmıştır. Şartlı Nakit Transferi kapsamında 31 bin 646 çocuğa 24 milyon 214 bin TL eğitim yardımı, 10 bin 425 çocuğa 8 milyon 120 bin TL tutarında sağlık yardımı ve 1231 anne adayına 105 bin 507 TL tutarında yardım yapılmıştır."

Sosyal yardımlardaki hedefin vatandaşların sıkıntılarının giderilmesinin olduğunu bildiren Ölmeztoprak, üretime, meslek ve eğitime yönelik yapılan projelerin destek alımlarını kolaylaştırdığını vurguladı.

Ölmeztoprak, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının kapsamına giren müracaatçıların niteliği ise şöyledir; Yoksulluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve hayatlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken kişilere ve ailelere kaynakların yeterliği ölçüsünde ayni ve nakdi yardım yapılmasıdır.

Burada esas; kendisini, eşini ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarını, anne ve babasını, bulundukları çevrenin hayat şartlarına göre asgari seviyede geçindirmeye yetecek geliri, malı veya kazancı bulunmama halidir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız