SON DAKİKA
SON DEPREMLER

111 Yabancı Uyruklu Öğrenci

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:49:02
111 Yabancı Uyruklu Öğrenci
A- A+ PAYLAŞ
 
Geçen yıl ilki, bu sene de ikincisi düzenlenen ve Hoca Ahmet Yesevi Salonu’nda gerçekleştirilen "Türk Dili Dünya Dili" etkinliğine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, “Nerelisiniz diye sorduğumuzda kendilerini Malatyalı olarak tanıtan ancak her biri ayrı ülkelerden gelerek aramıza katılan yabancı uyruklu öğrencilerimizin sayıları her geçen gün artmaktadır. Farklı gelenek, görenek ve kültürleriyle üniversitemize renk katan bu öğrencilerimizin, üstün performans sağlayarak Türkiye Türkçesini öğrenmeleri, ayrı bir mutluluk kaynağımız olmaktadır. Gittikleri ülkelerde hem ülkemizin, ilimizin hem de üniversitemizin tanıtımına da katkıda bulunacaklarına inandığım bu güzel öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.
 
İnönü Üniversitesi Dil Eğitimi ve Araştırma Merkezi (İNÜDEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlhan Erdem de konuşmasında, “2010-2011 eğitim-öğretim yılında İnönü Üniversitesi'ne 44 yabancı uyruklu öğrenci kayıt yaptırmıştır. Bunlardan 11'i Türkçe hazırlık almıştır. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında ise kayıt yaptırmaya hak kazanan 111 yabancı uyruklu öğrenci vardır. Öğrencilerin 91'i Türkçe Seviye Tespit Sınavı'nı kazanmışlardır. Her yıl, üniversitemize farklı ülkelerden gelen birçok öğrenciye ev sahipliği yapan İNÜDEM, Türkçe'nin ve Türk kültürünün en iyi şekilde yansıtılmasını sağlamaktadır” dedi.
 
Yapılan konuşmalardan sonra etkinlik, yabancı uyruklu öğrenciler tarafından okunan; şiir, fıkra, müzik ve halk oyunu gösterileriyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız