SON DAKİKA
SON DEPREMLER

112 Acil Servis'e 11 Ambulans Daha

A- A+ PAYLAŞ

Malatya il merkezi ve ilçelerdeki Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında 112 Acil Servis faaliyetini güçlendirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından satın alınan toplam 11 ambulans, ilgili istasyon görevlilerine törenle teslim edildi. Yeni ambulanslarla birlikte, Malatya Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki İl Ambulans Servisi Baştabipliği bünyesindeki ambulans sayısının, en yaşlısı 2001 model olmak üzere toplam 37'ye yükseldiği bildirildi.

112 ACİL SERVİSE 11 YENİ AMBULANS
Sağlık Bakanlığınca 6, İl Özel İdare Genel Sekreterliği’nce de 5 olmak üzere satın alınan 11 adet ambulans düzenlenen törenle ilgili personele teslim edildi.

Ambulansların teslimi dolayısıyla Malatya Valiliği önünde bir tören düzenlendi. Düzenlenen törende ambulansların anahtarları, sorumlularına Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Sağlık Müdürü Dr. Sezai Demirel, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç.Dr. Mutlu Meydanlı tarafından verildi.

Malatya il genelinde toplam 20 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonun bulunduğu, bunların 24 saat görev yaptığı, bu istasyonlardan 6'sının il merkezinde bulunduğu bildirildi. Önümüzdeki ay il genelindeki 21'inci ve il merkezindeki 7'nci Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde devreye sokulacağı da belirtildi.

AMBULANS DAĞITIMI..
Dağıtımı yapılan 11 yeni ambulanstan; 1’inin Malatya Devlet Hastahanesi yanındaki 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na, 1'inin MAŞTİ’deki 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetler İstasyonu’na, 1'inin Asker Hastahanesi’deki 3 Nolu Acil sağlık Hizmetleri İstasyonu’na, 1'inin Sağlık Müdürlüğü’ndeki 5 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na, 1'inin Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki 7 Nolu Acil sağlık Hizmetleri İstasyonu’na, 1'er adedinin Darende, Pütürge, Arapgir, Yeşilyurt ve Akçadağ'daki Acil Sağlık Hizmetler istasyonlarına tahsis edildiği, bir ambulansın da il dışı Acil Hasta Sevk Ambulansı olarak kullanılacağı belirtildi.

Bu arada, mevcutta kullanılmakta olan 2005 model ambulansların Battalgazi, Kale, Doğanyol, Yazıhan, Doğanşehir Sürgü ve Hekimhan'daki Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında göreve devam edecekleri bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız