SON DAKİKA
SON DEPREMLER

112 'ACİL' Vaka!

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:20:51
112 'ACİL' Vaka!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 112 Acil Servis Komuta Merkezi ile ambulans görevlileri arasında telsizde yaşanan diyalog, 112 Acil Servis hizmetlerinin Malatya’daki sıkıntılı durumunu gözler önüne serdi.

Pazar günü saat 10.00 sularında Pütürge yolunda meydana gelen ve daha sonra Kaçakçılık Şubesi’ndeki görevli polis memurlarının karıştığı kaza olduğu anlaşılan vakaya Turgut Özal Tıp Merkezi önünde bekleyen ambulans yönlendirildi. Kaza yerine giden ambulans, buradan merkezini arayarak, kazadaki vakayı ambulansa almaya müsait olmadıklarını bildirerek, bölgeye ikinci bir ambulansın yönlendirilmesini istedi. 

Talep üzerine bölgeye ikinci ambulans olarak Göztepe’deki ambulansın çıkması için 112 Acil Servis Komuta Merkezi Çağrı yaptı. Bunun üzerine Göztepe’deki ambulans ekibi de kazaya gidecek durumda olmadıklarını ve ambulansın bu duruma müsait olmadığını bildirdi. Bunun üzerine 112 Acil Servis Komuta Merkezi, Devlet Hastanesi’ndeki ambulansı bölgeye yönlendirdi.  Malatya’da o esnada daha büyük bir kazanın ve vakanın yaşanmamış olması ambulansların içinde bulunduğu durum karşısında şans eseri olarak değerlendirildi. 

Yetkililerin ve yöneticilerin, 112 Acil Servis Komuta Merkezi’nin telsiz ve telefon görüşme kayıtlarını incelediklerinde dün yaşanan durumu rahatlıkla görebilecekleri bildirildi. Öte yandan, Şunda arızalı ve kazaya karışmış 3 tanesi 2013 model olmak üzere 12 ambulansın atölyede tamir edilmek üzere bekletildiği iddia ediliyor.

ARŞİV FOTO: Kaza yapmış ambulans

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • merkez (4 yıl önce)
    böyle bir 112 yönetimi böyle bir fıkra,şaşırdıkmı?HAYIR :)
    0
    0
    Yanıtla