SON DAKİKA
SON DEPREMLER

112 Acilden 15 Bin Müdahale..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 112 acil servis ekiplerinin, en fazla vakaya Temmuz ayında müdahalede bulunduğu bildirildi.

Malatya Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Tarkan Şahin, 2005 yılında 15 bin 960 vakaya müdahalede bulunduklarını belirterek, vakalara ulaşmalarındaki oranın 0 ile 10 dakika arasında yüzde 91 olduğunu kaydetti. Dr. Şahin, 112 acil servis ekiplerini müdahale ettikleri vakaların yüzde 72'sinin medikal, yüzde 9'unun kazalar, yüzde 8'inin trafik kazaları, yüzde 4'ünü yaralanmalar, yüzde 2'sinin intihar ve yüzde 1'inin ise iş kazalarını kapsadığını belirtti.

112 acil servis ekiplerinin en fazla vakaya Temmuz ayında müdahalede bulunduğunu aktaran Dr. Şahin, Temmuz'da bin 744, Mayıs'ta bin 683, Haziran'da bin 577, Aralık'ta bin 433, Ocak'ta bin 381, Nisan'da bin 361, Ağustos'ta bin 313, Kasım'da bin 233, Eylül'de bin 190, Şubat'ta bin 119, Ekim'de 978 ve Mart'ta ise 948 vakaya müdahalede bulunduklarını kaydetti.

112 acil servis ambulansların ilçelerdeki vaka sayılarıyla ilgili olarak bilgi veren Dr. Tarkan Şahin, 2005 yılında Doğanyol İlçesi'nde 12, Kuluncak İlçesi'nde ise 21, Akçadağ İlçesi'nde 675, Yeşilyurt İlçesi'nde 670 vakaya müdahale ettiklerini ifade etti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız