SON DAKİKA
SON DEPREMLER

112 Personeline Saldırı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:03:26
112 Personeline Saldırı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da mahalle arasında 112 acil servis ambulans sürücüsü ile tartışan saldırgan, daha sonra ambulansın beklediği 112 acil servis istasyonuna giderek sürücüyü dövdü. Ekipteki bayan acil tıp teknisyeni ise 6 ay içinde ikinci saldırıya uğramanın şokunu yaşadı. 

Olay, Beydağı Devlet Hastanesi  Kampüsü’ndeki  112 acil servis istasyonunda meydana geldi.  Malatya devlet Hastanesi’nde tedavisi biten hastayı evine nakil eden 112 acil servis ambulansı merkez Mimar Sinan Caddesi üzerinde seyir halinde iken aniden önüne çıkan araç sürücüsü Tolga Altuntaş adlı şahısı korna çalarak uyardı. Bunun üzerine Tolga Altuntaş, aracından çıkarak ambulans sürücüsü Taha Hotar’a saldırmak istedi. Çevredeki vatandaşların araya girmesi ile ambulans başka bir vakaya ulaşmak için hareket etti.

Ambulans sürücüsü Taha Hotar ekipteki acil tıp teknisyenleri Özge Alagöz ve Suna Apaydın ile birlikte yaklaşık 1 saat sonra Beydağı Devlet Hastanesi Kampüsündeki 112 acil servis istasyonuna gittiklerinde, kendileri ile tartışan Tolga Altuntaş ve yanındaki bir şahısın saldırısına uğradılar. Saldırıda ambulans sürücüsü Taha Hotar, aldığı darbelerle yaralandı. 

Saldırganlar olaydan sonra kaçarken, ambulans sürücüsü Taha Hotar Malatya Devlet Hastanesi’ne götürüldü ve 10 gün iş yapamaz raporu verildi. Saldırgan ve yanındaki şahıs ise polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Ambulans sürücüsü Taha Hotar, olayın yol meselesi nedeniyle çıktığını ve yolda tartıştıkları şahısın kendilerini takip ederek 112 Acil Servis İstasyonu’na gelerek kendilerine saldırdığını söyledi. Hotar, “İstasyonumuzu bastılar, bizi darp ettiler. İlk başta tek kişiydi, daha sonra iki kişi istasyona geldiler. Ben konuşmak için geldiklerini sandım, ancak ambulanstan iner inmez üzerime yürüyerek saldırdılar. Yüzüme kafa attılar. Ondan sonra olayı hatırlamıyorum. Aradan yaklaşık 1 saat sonra geçtikten sonra istasyona döndüğümüzde saldırganlar istasyonun önünde bizi bekliyorlardı. Saldırganlardan şikayetçi oldum” dedi.

Malatya merkez Özalper Mahallesinde yaklaşık 6 ay önce hasta yakınlarının saldırısına uğrayan Acil Tıp Teknisyeni Özge Alagöz, “Eve hasta bırakmıştık ve dönüyorduk. Ana cadde de önümüze bir araç çıktı. Ambulans sürücüsü uyarmak amacı ile korna bastı. Saldırgan ise sinirlenerek el kol hareketleri yaptı ve ambulansın üzerine yürüdü. Saldırgan aracından sopa alarak ambulans sürücüsünün üzerine geldi. Çevredeki vatandaşlar araya girdiler. Biz o vakadan sonra arka arkaya 2 vakaya daha gittik. O sırada galiba bizi takip etmişler. İstasyona gelir gelmez, ambulans sürücüsüne kafa atarak direk saldırdılar” şeklinde konuştu.

Kendisinin 6 ay öncede saldırıya uğradığını belirten Özge Alagöz, “Yeter artık.. Mesleğimizi yapamaz olduk. Mesleğimizden resmen soğuduk. Korkulardan dolayı vakalara gidemez olduk” dedi.

Bu arada, saldırının meydana geldiği 112 acil servis istasyonunun bulunduğu bölgede ise güvenlik kameralarının bozuk olduğu ve çalışmadığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız