SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"112,6 Milyar Liraya Ulaştı”

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:40:09
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Cemal Akın, “Tarım sektörünün milli gelirimize katkısı 2002 yılında 36,1 milyar lira iken 2012 yıl sonu itibarıyla 112,6 milyar liraya ulaştı” dedi. 

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, AKP iktidarlarının çiftçilere yaptıkları hizmetleri özetle dile getiren AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, “Biz Hukümet olarak, bu bilinçle gecesini gündüzüne katarak çalışan çiftçimizin hep yanında olduk. 2002 yılında çiftçimizin Ziraat Bankası'ndan kullandığı kredinin faiz oranı yüzde 59 iken, şuanda çiftçilerimiz yüzde 0-8 arasında değişen faiz oranlarıyla kredi kullanabiliyor. Hukümetimiz 10 yılın tamamında çiftçilerimize 58 milyar lira kaynak aktardı, çiftçilerimizin üretim ve verimliğinin artırılması, ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarına aktarılması için büyük çabalar sarf etti ” ifadelerini kullandı.

“Tarım sektörünün milli gelirimize katkısı 2002 yılında 36,1 milyar lira iken 2012 yıl sonu itibarıyla 112,6 milyar liraya ulaştı. 2002 yılında tarımsal ekonomik büyüklük açısından Avrupa'da 4. Dünyada 11. sırada yer alan Ülkemiz, Avrupa'da 1. Dünyada 7. sıraya yükseldi. 2002 yılında 4 milyar dolar olan tarımsal ihracatımız yüzde 300 artışla 2012 yılında 16 milyar dolar oldu” diyen Akın, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Elde edilen bu başarılarda Hükumetimizin tarımda izlediği değişim ve dönüşüm politikaları kadar, çiftçilerimizin gayreti, alın teri ve emeğinin olduğunun farkındayız. Bundan sonrada bu şuurla çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

AKP İL BAŞKANININ AÇIKLAMASI..

Bu arada AKP il başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi de Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı ve şöyle dedi:

"Türkiye, her alanda istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ederken tarımsal kalkınma konusunda da çok ciddi gelişmeler sergilerken, modern anlamda tarımsal üretime geçişin meyvelerini uzun vadede almaktadır. 

Stratejik planlama ve belirli bir vizyon çerçevesinde atılan her adımda, yapılan her yatırımda gelişen dünyaya ve teknolojiye ayak uydurabilmesi ve dünya piyasası ile rekabet edebilir konuma gelmesi açısından Türkiye, tarım ve hayvancılıkta çok önemli bir ivme kazanmıştır.

Kendi vatandaşının ihtiyacını karşılayabilen ve 188 ülkeye bin 663 tarımsal ürün ihraç eden Türkiye, tarımda dünyanın 7. büyük, Avrupa'nın ise 1. tarımsal gücü haline gelmiştir.  Son 10 yılda gıda ihracatını 4 kat arttıran Türkiye, dünyada tarımsal üretimde 7 üründe lider, 35 üründe de ilk 5 arasındadır. Tarımın milli gelirimize katkısını 36,1 milyardan 112,6 milyar liraya taşıyarak tarım politikasında göstermiş olduğumuz başarının sevincini yaşamaktayız. 

Bugüne kadar hiçbir iktidarın vermediği kadar üreticimize destek, hibe ve kredi verdik. Üreticimizin kaliteli, modern ve çağa ayak uydurma, rekabet gücü edinebilmesi adına uyguladığımız politika çerçevesinde çiftçimize, üreticimize 2013 yılı içerisinde 9 milyar lira destek verilecektir. Bir kısmı ödenen bu desteğin önümüzdeki aylarda devamı gelecektir. 

Malatya, tarımsal üretim konusunda bölgesinde olduğu kadar Türkiye ekonomisine verdiği katkı bakımından da önemli bir konumdadır. Malatya’da üreticilerimizin almış oldukları destekleme programları kapsamında çok önemli gelişmeler kat etmiş, Malatya ekonomisine önemli katkı sunmuştur. 

Türkiye’nin olduğu kadar Malatya’nın da tarımsal üretim değeri ciddi bir oranda artmıştır. Malatya’nın tarımsal üretim değeri 2011 yılında %30 oranında artarak 1 milyar 832 milyon liraya ulaşmıştır. 50 baş ve üzerinde sığır mevcudu bulunan işletme sayımız 72'ye ulaştı. Sığır mevcudumuz %25, alabalık üretimimiz %40 oranında artmıştır. 

Bu çerçevede her türlü zorluğa rağmen alın teri ile en güzel sebzeyi meyveyi tahılı üretmek için fedakarca çaba harcayan çiftçimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyor, saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.’’

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız