SON DAKİKA
SON DEPREMLER

112'ye Yeni Yer ve Yeni Sistem

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:08:08
112'ye Yeni Yer ve Yeni Sistem
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da yeni komuta merkezine taşınan 112 Acil Servis Hizmetleri, yeni teknolojik sistemi de devreye koydu. Malatya 112'yi arayanların adres bilgileri bilgisayara yansıyor.
 
Yeşiltepe'de Adlı Tıp Kurumu'nun yanında yeni yapılan binasına taşınan Malatya 112 Acil Servis Hizmetleri Ana Komuta Merkezi, yeni binasında yeni teknolojik donanımları da devreye soktu. 112'yi arayanların adres bilgileri bilgisayara yansıyor. Komutadaki girevli karşısında duran bilgisayar ekranında, telefonun karşı tarafından arayan kişinin hangi bölgede aradığını haritada görerek, adres bilgilerine ve bölgeye daha rahat ulaşabiliyor. 112 Acil Servis Ana Komuta Merkezi'ndeki görevliler, önlerindeki bilgisayardan hareket halindeki ambulansları da güzergahları ile birlikte görerek, yönlendirme yapabiliyor. Önemli olay ve gelişmelerde 112 Acil Servisi'ndeki görevliler, polisi ya da diğer birimleri harita üzerinde belirlenen bölgeye yönlendirebilmede kolaylık elde etmiş oluyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız