SON DAKİKA
SON DEPREMLER

115 Milyonluk Bütçe, 22 Dakika Toplantı

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 2. toplantısında, 115 milyon YTL (115 trilyon TL) tutarındaki 2007 tahmini bütçesi ele alındı. İncelenmesi için 2 gün önce meclis üyelerine yazılı olarak dağıtılan bütçenin de görüşüldüğü bu toplantı, 22 dakika sürdü ve AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Meclisin, 2007 yılındaki tüm faaliyetlere yön verecek olan bütçesi de dahil 20 gündem maddesinin görüşüldüğü Kasım ayı toplantıları toplam 77 dakika sürdü.

Kasım ayı ilk toplantısını, 1 Kasım Çarşamba günü yapan, aralarında Vilayet Parkı’ndan yol geçirilmesinin de bulunduğu 17 maddeyi toplam 55 dakikada görüşen Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ikinci oturumu 3 Kasım Cuma günü Belediye Başkanı Cemal Akın’ın başkanlığında yapıldı.

Gündeme geçilmeden önce, bazı MHP’li üyelerin Soykan Parkı olarak bilinen alandaa yapılan çevre düzenlemesinin bitirilmesinden sonra “Yeni Camii Meydanı” ismi verilmesi için önerge verdi. Önergenin önümüzdeki meclis toplantısının gündemine alınması için İmar Komisyonu’nda görülüşmesi yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra gündemin ilk maddesi olarak ele alınan, 2007 Mali Yılı Belediye 115 Milyon YTL olarak kabul edildi. Bütçenin gelir ve gider rakamları şöyle öngörüldü:

GELİR BÜTÇESİ
Vergi gelirleri 68.400.000.00
Vergi dışı gelirleri 36.907.000.00
Sermaye Gelirleri 1.793.000.00
Alınan Bağış ve Yardımlar 8.000.000.00
Toplam: 115.000.000.00

GİDER BÜTÇESİ
Genel Kamu Hizmetleri 25.536.500.00
Kamu Düzeni ve Güvenlik Hizm. 7.211.000.00
Ekonomik İşler ve Hizm. 43.629.000.00
Çevre koruma Hizm. 19.171.500.00
İskân ve Toplum Refahı Hizm. 12.567.000.00,
Dinlenme, Kültür ve Din Hizm. 4.305.000.00,
Sos. Güvenlik ve Sos. Yardım. 1.336.500.00

Bütçenin kabul edilmesinin ardından Bütçe Komisyonu Başkanı Süleyman Erkuş, bütçenin hazırlanması sırasında kendilerine büyük yardımları olan Belediye Başkanı Cemal Akın başta olmak üzere, emeği geçen Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Daire müdürlerine teşekkür etti. Erkuş, hazırlanan bütçenin itiraz edilmeden kısa bir süre içerisinde oylanmasının, bütçenin ne kadar isabetli ve titiz hazırlandığının göstergesi olduğunu söyledi.

Bu arada MHP’li üye Murat Parlak söz alarak; 2 aydır MASKİ tarafından abonelere su faturası gönderilmediğini, araştırdığında da bilgisayar sisteminde değişikliğine gidildiğinden kaynaklandığının söylendiğini ve sisteminin değişikliği için başka bir firmaya 50 milyar lira eksiğine ihale edildiğini, fakat bu arada da belediyenin sabit fiyattan aldığı 130 milyar lirayı kaybettiğini, bunun da belediyeyi zarara sokmak anlamına gelip gelmediğini sordu. Belediye Başkanı Akın’da “Sabit fiyat verilen hizmetten dolayı alınan paralardır. Dolayısıyla hizmet vermediğimiz için para talep edemiyoruz. Kaybımız yoktur” yanıtını verirken, detaylı yanıt için Gelir Müdürü İsmail Nacar sözaldı.

Nacar verdiği bilgide, 2006 yılı içerisinde uygulanmaya başlayan yeni bütçe sistemine göre tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya Belediyesi’nde de bilgi sisteminin değiştirildiğini, bu doğrultuda başlatılan çalışmalar neticesinde yeni bilgilerin yüklendiğini ve gecikmenin de bu yüzden kaynaklandığını söyledi. Nacar, 17 Eylül 2006 tarihinde başladıkları bilgi yükleme işlemlerini tamamlandığını ve bazı bölgelerde geciken sayaç okumalarının tekrar başlayacağını, su faturalarına yansıtılan 1 YTL’lik sabit gelirin, fatura, okuma, bilgisayar gibi hizmetlerin karşılığı olduğundan, bu bedelin okunmayan ay için alınmayacağını kaydetti.

Belediye Meclisi, gündem maddeleri arasında yer alan, Uçbağlar Mahallesi’ndeki bir parselin İl Müftülüğü’ne satışının yapılması ve satış işlemleri için de Encümene yetki verilmesini kabul ederken, diğer imar maddelerini imar komisyonuna havale etti.

Meclis, 22 dakika süren toplantının sonunda ,Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1 Aralık 2006 Cuma günü saat 14.00’de yapılması kararıyla çalışmalarını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız