SON DAKİKA
SON DEPREMLER

115 Terörist Öldürüldü

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:35:41
115 Terörist Öldürüldü
A- A+ PAYLAŞ
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari’de 6 asker ve 2 köy korucusunun şehit olduğu saldırıyla ilgili olarak, “Bu ülke ve bu millet bu tür bölücü ve yıkıcı, Türkiye düşmanlarının adına hareket eden örgütleri çökertecek ve bitirecek güce sahiptir. Bu yanlışın doğru sonucu olmaz, doğru sonu yoktur” dedi. 
 
Çeşitli incelemelerde bulunmak için Ordu’nun Ünye ilçesine gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Hepimizin bildiği gibi ülkemizin ve milletimizin öğrendiği gibi dün gece bölücü terör örgütü militanları tarafından Hakkari’nin merkez ilçeye bağlı Geçimli karakolumuza ve yakınındaki üst bölgesine, yine Hakkari bölgesindeki bazı askeri birliklerimize eş zamanlı olarak gece saat 22.40 sularında saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırının karşılığı güvenlik güçlerimiz tarafından anında verilmiştir. Ama saatler süren çatışmanın sonucunda 6 askerimiz ve 2 geçici köy koruyucumuz şehit olmuştur. Ayrıca 20 civarında da personelimiz hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır” diye konuştu.
 
Saldırı sonrası 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Bakan Şahin, “Bu saldırının sonucunda sabah gerçekleştirilen arama tarama faaliyetlerinin neticesi itibari ile 2’si kadın olmak üzere 14 bölücü terör örgütü militanının etkisiz hale getirildiği belirlenmiştir. Bunlar silahları ile etkisiz hale getirilmiştir. Kaleşnikof silahlar, el bombaları, roket atarlar ele geçirilmiştir. Yine Hakkari’nin Şemdinli bölgesinde 23 Temmuz tarihinden itibaren yol kesme ve yol kesilen bölgenin etrafına çok miktarda döşendiğini değerlendirdiğimiz mayınlama faaliyetleri devam etmektedir. Buna karşılık güvenlik güçlerimiz olası mayınlama çalışmalarını dikkate alarak çok tedbirli bir şekilde o bölgede faaliyetlerini sürdürmüşlerdir. 24 Temmuz’dan dün itibariyle gerçekleşen sıcak temasın sonucunda 115 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Havadan daha çok o bölgede mücadele sürmüştür. Yine terör örgütü militanlarının Kuzey Irak tarafına kaçmasını önleyici tedbirler güvenlik güçlerimiz tarafından alınmıştır” şeklinde konuştu.
 
Bölücü terör örgütünün ülkeyi bölmek amaçlı zaman zaman yoğunlaştığını ifade eden Bakan Şahin, “2012 yılını kendilerini göre final yılı olarak belirlediklerini istihbari bilgiler itibariyle biliyoruz. Bunun için zaman zaman ölümü göze alan fedai tarzı eylemlere başvurmaktadırlar. Hem Şemdinli bölgesinde hem de dün gece yaşadığımız Hakkari merkez Geçimli bölgesindeki örgüt saldırıları bunu göstermektedir. Ama güvenlik güçlerimiz istihbarat ve tecrübe gerçeklerini dikkate alarak hem malzeme, araç-gereç, silah yönünden, hem de personel yönünden gerekli takviyeleri yapmışlardır. Yaptıkları içinde bölge terör örgütünde önemli zayiat vererek bu saldırıların sonucuna katlanmak durumunda kalmışlardır. Başta Hakkaki Şemdinli bölgesinde yaşayan halkımızın, bölücü terör örgütünün hain saldırılarda verdikleri rahatsızlık karşısında son derece sağduyulu tavır ortaya koyduklarını görüyoruz. Kendilerine bu sabırlı davranışlarından ve bu çatışma ortamından sağduyulu davranışlarından dolayı müteşekkiriz. Bölücü terör örgütünün bir başka amacının da Suriye’deki olaylara bağlı olarak Türkiye’de bir zaaf alanı oluşturmak gibi özel amacı söz konusudur. Ama bu amaçlarını da gerçekleştirememişlerdir ve gerçekleştiremeyeceklerdir. Silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz ve jandarmamız topyekun iç güvenlik teşkilatımız ülkemizin her yerinde ve her yöresindedir. Nerede olursa olsun bu topraklarda bölme ve yıkma amaçlı her türlü faaliyetin karşısına şehit verme ve yaralanma pahasına millet ve devlet için durmayan bölücüleri ve yıkıcıların örgütlerini çökertmeye bugünde olduğu gibi her zaman kararlıdır. Bölücü ve yıkıcı örgütlerin kökü kazılıncaya kadar güvenlik güçlerimizin bu çalışması fedakarca memleket duygusuyla devam edecektir. Şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu ülke ve bu millet bu tür bölücü, yıkıcı, Türkiye düşmanlarının adına hareket eden örgütleri çökertecek ve bitirecek güce sahiptir. Bu yanlışın doğru sonucu olmaz, doğru sonu yoktur” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız