SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'118 Yaşındaki Dede Dedi ki..'

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında Meclis Başkanlığı, Başkanlık Divanı üyelikleri ve grup yönetimi için anket yaptı. Temayül yoklamasında TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın isminin ön plana çıktığı öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis Başkan adayını belirlemek üzere partisinin en yetkili karar organı MKYK'yı toplayarak, kurul üyelerinin nabzını tuttu. 50 kişilik MKYK'da Meclis Başkanlığı, TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri ve grup yönetimi için eğilim yoklaması yapan Başbakan Erdoğan, kurul üyelerine yazılı bir anket formu dağıtarak, söz konusu koltuklar için isim yazmalarını istedi. Başbakan Erdoğan, Meclis Başkanı'nın uzlaşı içinde seçilmesini istediklerini vurgulayarak, kurul üyelerine 'Meclis Başkanı adayı' olarak kimi görmek istediklerini sordu. Toplantıda Meclis Başkanlığı konusunda isimler üzerinde durulmazken, adı adaylar arasında geçen eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in "İsim üzerinde konuşulacaksa ben müsaade isteyeyim. Çünkü diğer arkadaşlar yok. Haksız rekabet olur" dediği belirtildi.

Çiçek'in bu sözleri üzerine Başbakan Erdoğan'ın 'Usul öyle olursa çıkarsınız" diye karşılık verdiği, ancak hiçbir kurul üyesinin adaylar hakkında konuşmadığı öğrenildi.

Toplantıda söz alan İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'nın da Meclis Başkanlığı konusunda toplumu kucaklayıcı bir ismin belirlenmesini isteyerek, "Cumhurbaşkanlığı bizde, hükümet bizde, Meclis Başkanlığı bizde olacak. Ortamı yumuşatıcı ve farklı kesimleri rahatlatıcı bir isim tercih edilmeli. Toplumu kucaklayıcı bir aday seçmeliyiz" dediği kaydedildi.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı temayül yoklamasında ağırlıklı olarak TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın isminin çıktığı ifade edildi.

Toplantıda cumhurbaşkanı seçimi konusu da gündeme geldi. Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Köşk seçimine ilişkin herhangi bir değerlendirme yapmazken, Malatya Milletvekili Öznur Çalık'tan Gül'e 'Köşk' desteği geldi. Çalık, 118 yaşındaki bir dedenin kendisini ziyarete gelerek, 'Abdullah Gül adaylığa devam etsin. Bunu Abdullah Gül'e ilet' dediğini, kendisinin de bunu ilettiğini söyledi. Çalık, 22 Temmuz seçimlerinde kazanılan zaferde Abdullah Gül'ün büyük katkısı olduğuna vurgu yaparak,
"Bu nedenle sayın Gül, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı olarak devam etmeli" görüşünü ortaya koydu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız