SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1+1'de Huzur Yok!

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:26:21
1+1'de Huzur Yok!
A- A+ PAYLAŞ

TOKİ tarafından yaptırılan 1+1 adlı “Sosyal konutların” bulunduğu siteler Malatya’da polis ekiplerinin en sık kavga, alkol alarak çevreye rahatsızlık verme ihbarları için gittiği bölgelerden birisi oldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alanlar ile dul kadınların sadece başvurularının kabul edildiği 1+1 konutlarında çok sayıda dairenin kiraya verildiği iddia ediliyor. Trabzon’da ise TOKİ, sosyal konutlarını kiraya veren vatandaşların sözleşmelerini feshetti. 

TOKİ sitelerinin bulunduğu Yamaç ve Yavuz Selim Mahallelerinde bulunan TOKİ’nin yaptırmış olduğu 1+1 konutlarının yer aldığı siteler, Malatya’da son dönemde polise kavga, alkol alarak çevreye rahatsızlık verme gibi ihbarların en fazla gittiği noktalardan birisi oldu. Bölge sakinleri bu durumun, 1+1 evlerinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alanlara verilmesine karşın, dairelerin kiraya verilmesinden kaynaklandığını iddia ettiler. 1+1 sitelerindeki konutlara kiracı olarak gelenlerin büyük bir kısmının problemli olduğu ve şehrin köşesindeki bu noktaya bilinçli bir şekilde kiraya geldikleri ileri sürüldü.

KİRAYA VEREMEZLER 

1+1 konutları, özellikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alan ve alabilecek durumdaki vatandaşlar ile eşi vefat etmiş dul kadınlara verilmişti.  Ancak, ihtiyaç sahibi ve himayeye ihtiyaç duyan vatandaşlara verilen sosyal konutların kiraya verilmesi şaşkınlıkla karşılanıyor. 

Sözleşmeye göre; TOKİ’den alt gelir grubundan konut alanlar borçları bitene kadar konutlarını kiralayamıyorlar, satamıyorlar  ve borçları bitene kadar o konutta ikamet etmek durumunda kalıyorlar. 

TRABZON’DA SÖZLEŞMELER FESHEDİLDİ 

Bu arada, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) dar gelirli aileler için yaptırılan konutları amacına uygun kullanmadıkları veya kiraladıkları belirlenen 111 hak sahibinin satış sözleşmeleri feshedildi, daireler tahliye edildi. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında imzalanan protokolle uygulanan "Sosyal Konut Projesi" kapsamında Yıldızlı Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan 396 konutun hak sahiplerine tesliminin ardından bazı dairelerde oturulmadığı, bazılarının amacı dışında kullanıldığı veya kiraya verildiği belirlenerek işlem yapıldığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız