SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''11'inciye Ruhsat Verilmesin''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, "Bir caddede aynı işi yapan 10 esnaf var ise 11. esnafa ruhsat verilmesin. Marketlere de aynı planlamayı istiyoruz. Marketlerin sadece bir şubesi bulunsun" dedi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve beraberindeki oda başkanları ile birlikte yapılan seçimlerde oda başkanlığına seçilen Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Bakkallar Odası Başkanı Faruk Yılmaz, Minibüsçüler Odası Başkanı Arif Kiras, Berberler Odası Başkanı Nedim Ekici, Elektrikçiler Odası Başkanı Hüseyin Baştürk, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Bardakçı, Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Osman Özpolat, Sebzeciler Odası Başkanı Cumali Çınar'ı ziyaret ederek yeni görev dönemleri için başarılar diledi.

ESOB Başkanı Keskin, "Her zaman odalarımızın ve esnaflarımızın yanında olacağız. Odalarımızın getireceği esnaflarımızla ilgili sorunlara her zaman sahip çıkacağız ve sorunların çözümünde ortak çalışmalar yapacağız. Oda başkanlarımızın başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, esnafların zor bir dönem geçirdiğini söyleyerek, "Esnaf kesiminin hepsi sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Ancak son dönemde taşımacılıktan sonra en çok kitleye sahip olan bakkal camiamız büyük bir sıkıntı yaşamaktadır. Malatya'da bize A ve B planımız olmadığını söyleyenler, bizim bir esnaf odamızın seçimine bile gelmemiştir. Esnafı tanımayanlar, ne yazık ki oturduğu yerde yorumlar yapıyorlar. Esnaf ve sanatkarın nasıl mücadele verdiğini bilmiyorlar. Bizim her zaman A ve B planımız olmuştur ve vardır. Esnafa kümeleşmeyi anlatanlar, önce kendi meslek gruplarında kümeleşmeyi yapsınlar ve 6 ay devam etsinler. Onlar başarırsa bizde başarırız" dedi.

Esnaf ve sanatkarın ülkede sosyal dengeyi sağladığını belirten Keskin, "Biz hiç bir zaman devletten kredi alarak işyerlerimizi kurmadık. Kendi sermayemiz ile ülkenin büyümesine katkı sağladık. Sadece esnafa planlama isteyenler, marketlere de planlama getirsinler. Büyük marketler sadece tek şube halinde kalsın. Biz bir caddede aynı işi yapan 10 esnaf var ise 11. esnafa ruhsat verilmesin. Marketlere de aynı planlamayı istiyoruz" ifadelerini kaydetti.

Malatya'daki esnaf odası seçimlerinin hukuk kuralları içerisinde yapıldığını ve yapılan seçimlerde 25 oda başkanının da yeniden güven tazeleyerek seçildiğini belirten Keskin, "Malatya'daki esnaf odaları seçimleri Türkiye'deki diğer illere örnek olmuştur. 6 adayın yarıştığı odalarımız oldu. Seçimler esnafın kültür ve geleneğine yakışır şekilde sonuçlandı. Oda başkanlarından esnafları gezmelerini istiyorum. Esnaf camiası olarak arkamıza dönüp bakınca bir çamurumuz yok, ileriye bakınca da bir korkumuz yoktur" dedi.

Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, yapılan seçimlerin olgunluk içerisinden geçtiğini belirterek, "Birlik ve beraberliğimizi sürdürmeliyiz. Malatya'nın sesini her yerde duyurmaya devam edeceğiz. Esnaflarımızın sorunları karşısında biz her zaman yanınızda olacağız" diye konuştu.

Ziyaret edilen oda başkanları ESOB Başkanı Şevket Keskin'e teşekkür ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız