SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''11'inin Kaba İnşaatı Tamamlandı''

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Hizmetler Malatya İl Müdürü Murat Konan, yurtlarında kalan çocukların toplumla bütünleşme adına vatana millete iyi birer insan olarak yetişmeleri için çaba gösterdiklerini belirtti.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, koruyucu aileye 2005 yılında 4 çocuk, 2006 yılında 8 çocuk verdiklerini belirterek, evlat edinme için de 2005'te 2, 2006 yılında 16 çocuğun verildiğini bildirdi. Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda 30 çocuğun gönüllü ailelerde bayramı geçirdiklerini vurgulayan Konan, yurtlarda kalan çocukların toplumla bütünleşme adına gönüllü ve koruyucu aileye önem verdiklerine dikkat çekti. Konan, koruyucu aile, gönüllü aile ve evlat edindirmeden yararlanmak isteyen ailelerin araştırmasının titizlikle yapıldığını, aile yapısı iyi olmayan ve çocukları istismara yönelik kötü niyetli ailelerin projelerden yararlandırılmadığını vurguladı.

Malatya'da yapılması kararlaştırılan 17 Sevgi Evi'nin Beyler Deresi mevkiinde çalışmalarının sürdüğünü aktaran Konan, "11 evin kaba inşaatı tamamlandı. 4'ünün temeli atıldı ve 2 temel de önümüzdeki günlerde atılacak. İşadamları bu sevgi evlerini yapıyorlar. Böylece, yurtlarda kalan çocuklar ev ortamında kalıp, aile yaşantısına alıştırılacaklar" şeklinde konuştu.

Yurtlarında kalan çocukların toplumla bütünleşme adına vatana millete iyi birer insan olarak yetişmeleri için çaba gösterdiklerini belirten Sosyal Hizmetler Malatya İl Müdürü Konan, devletin himayesinde olan kimsesiz çocukların sosyal aktivitelerinin arttırılması için, sosyal, kültürel ve sportif çalışmalara da ağırlık verdiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız