SON DAKİKA
SON DEPREMLER

12 Aday Adayı Arasından

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili aday adaylığı için 12 kadın başvuru yapmasına rağmen, mevcut milletvekili Öznur Çalık, tekrar tek kadın aday olarak gösterildi.

AKP Malatya milletvekili aday adaylığı için başvuru yapan kadınlar şunlardı:

"Arzuhan Kaplan-38-Üniversite, Avukat, Aysel Çelikyay-48-Ön Lisans, Emine Şamdancı-37-Üniversite, Tıp Doktoru, Funda Sarıbay, Fulya İnalkaç-26-Üniversite, Uluslar arası İlişkiler, Gönül Çatakkaya-40-Üniversite, Diş Hekimi, Halise Çine-46-Lise, İletişimci, Seher Vesile Leventoğlu -30- Üniversite, Avukat, Selma Güner-50- Üniversite, Dişhekimi, Sema Nebioğlu, Sıdıka Akbulut, Öznur Çalık-46-Üniversite, Eczacı, Milletvekili, Mehtap Şahin."

ÖZNUR ÇALIK BAKAN OLABİLECEK Mİ?
Bu arada, 23.dönem AK Parti Malatya milletvekilliği yapan Öznur Çalık'ın, 12 haziran seçimi için Malatya'da 3. sıra milletvekili adayı gösterildiği, 24. dönemde de milletvekili seçilmesi halinde aileden sorumlu devlet bakanı olabileceği belirtiliyor. Aileden sorumlu devlet bakanı Aliye Kavaf'ın tekrar aday gösterilmemesi nedeniyle, genelde kadınların bakanlık görevi yaptığı bu bakanlığa Kavaf'ın yerine Öznur Çalık'ın getirilebiliceği konuşuluyor.

ÖZNUR ÇALIK KİMDİR?
1 Ocak 1965 yılında Malatya ili Pütürge ilçesinde doğdu. İlk-Orta-Lise öğrenimini Malatya'da Barbaros İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Turan Emeksiz Lisesi'nde tamamladı.
Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 1988 yılında mezun oldu. Serbest Eczacı olarak çalıştı. Malatya Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) yapılan 1. (Ekim 2003), 2. (Kasım 2006) ve 3. (Ekim 2009) kongrelerinde partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi. 22 Temmuz 2007'de yapılan genel seçimlerde Malatya'dan milletvekili olarak seçilen Çalık, AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Öznur Çalık, 23. dönem Malatya Milletvekilliği görevinin yanı sıra, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesidir. TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanlığı görevini de yürüten Çalık, 27 Kasım 2009 tarihinde Avrupa Parlamenterler Nüfus ve Kalkınma Forumu (EPF) Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirildi. Sağlık ve Sosyal konularda faaliyette bulunan birçok Sivil Toplum Örgütlerinde de görev alan Öznur Çalık, Malatya Eğitim Vakfı (MEV) İstişare Kurulu Üyeliği, İlaç ve Eczacılık Kurumu Derneği (İVEK) Kurucu Üyeliği, Malatya Kadın Platformu (MKP) Onursal Üyeliği, Yardımseverler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütüyor. Evli ve iki çocuk annesi olan Öznur Çalık, İngilizce biliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız