SON DAKİKA
SON DEPREMLER

12 Ay İleri Saat Uygulaması

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:53:11
12 Ay İleri Saat Uygulaması
A- A+ PAYLAŞ
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu ayın sonunda saatlerin bir saat ileri alınacağını, gün ışığından daha fazla faydalanmak için bunun sürekli olmasıyla alakalı Bakanlık olarak bir çalışma yaptıklarını söyledi. Bakanlar Kurulu'na sunulacak çalışmanın kabul edilmesi durumunda yaz saati uygulaması sürekli hale gelecek.
 
Bugün Ankara'da bir basın toplantısı gerçekleştiren Bakan Yıldız, çalışmanın Bakanlar Kurulu’na sunulacağını ve konuya enerji sektörü açısından baktıklarını, yapılacak düzenlemeyle gün ışığından daha fazla yararlanılarak enerji tasarrufu sağlanacağını belirtti.   
 
Yıldız, Bakanlar Kurulu’nun uygun görmesi halinde yapılacak olan yasal düzenlemenin mesai saatleri, ulaşım sektörü, finans sektörü gibi çeşitli konuları da ilgilendirdiğini bu nedenle konuyla ilgili bakanların da görüşlerinin alınması gerektiğini ifade etti. Yıldız, konuyu tartışmaya açmak istediğini de söyledi.
 
Normal şartlarda 25 Mart'ta saatler 1 saat ileri alınarak yaz saati uygulamasına geçilecek. Bakanlar Kurulu'ndan tersine bir karar çıkmaması durumunda ise saatler 28 Ekim'de yeniden bir saat geri alınarak kış saati uygulamaya konulacak.
 
MESAİ SAATLERİNİ İLGİLİ BAKANLIK BELİRLEYECEK
 
Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada konunun mesai saatlerini ilgilendiren kısmıyla ilgili kararın yine ilgili bakanlık tarafından verileceğine özellikle vurgu yapıldı. Bakanlığın çalışmasıyla mesai saatlerinin kaçta başlayıp, biteceği ve öğle saatlerinin aralığı gibi konular netlik kazanmayacak. Bu ayrıntılar, çalışmanın kabul edilmesi durumunda ilgili bakanlıklar tarafından yapılan düzenlemelerle tespit edilecek.
 
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere de yer verildi:
 
"Saat dilimi olarak ülkemizin, yılın 7 ayında 45 derece Doğu Boylamı, 5 ayında 30 derece Doğu Boylamında bulunması yerine, sürekli olarak 45 derece Doğu Boylamında, yani yaz saatinde kalıcı olunması halinde ortaya çıkacak sonuçları da değerlendiren Bakan Yıldız, mesai saati değişikliğinin de ancak bu şekilde gündeme gelebileceğini, bunun kararını ise ilgili bakanlığın vereceğini ifade etmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız