SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'12 Barış Büyükelçisi..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki 12 Kore Gazisi, Kore Devletince Barış Büyükelçisi ilan edilerek madalya gönderildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nde düzenlenen madalya törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Törenin açılışında okunan Madalya Beratında Kore Savaşı'nda gösterilen yararlılıklardan dolayı Kore halkının bütün iyi dilekleriyle 12 Kore Gazisi'nin Barış Büyükelçisi ilan edildiği belirtildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, Mehmetçiğin Kore'de 4'kez savaşın kaderini değiştirdiğini belirterek, "Kore'de Türk askeri, yalnız kahramanlığı ile değil, şefkatiyle de Kore yetimlerine kucak açmıştı" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, "Gazilerimiz adına gurur duyacağımız bir günü yaşıyoruz. Şehitlik ve gazilik bizim en yüksek değerlerimizdir" dedi.

2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan ise bugün harp tarihinde Mehmetçiğin Kore'de yaptığı kahramanlığın bir daha yaşanmadığını belirtti. Tümgeneral Canan, Mehmetçiğin kahramanlığı ile hem Amerikan ordusunu imhadan kurtardığını ve hem de bugünkü Güney Kore Devleti'nin varlığını kurtardığını kaydetti.

Konuşmalardan sonra Kore Gazisi olan Adnan Gürer, Cumali Küçükaslan, Veli Beylik, Müslim Kipel, Yusuf Bozkurt, Osman Arıkan, Hüsnü Akyüz, Hüseyin Alataş, Abdullah Topel, Necati Küçükaslan, Hasan Alkan, Vahap Pesen, Mehmet Ali Bayram'a ve yakınlarına madalya ve beratları verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız