SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"12 Bin Kilometre Yol Ağı Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:54:25
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi’nin Esenlik Şirketi'nce yaptırılan  ve açılan asfalt tesisinde yılda 400 bin ton asfalt üretilecek. 

Malatya’da yeni açılan Asfalt fabrikasından saatte 240 ton asfalt üretilirken yılda 12 kişilik ekiple 400 bin ton asfalt üretimi yapılacak. Malatya’nın yanı sıra birçok il ve ilçeye asfalt hizmeti verilecek. Bu kapsamda sadece Malatya değil birçok komşu ilde asfalt fabrikasından yararlanabilecek. 

Asfalt Üretim Merkezi’nin açılış programında konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, saatte 240 ton asfalt üretme kapasitesine sahip olan bu önemli tesisin, Malatya’nın asfalt ihtiyacını asgariye indireceğine inandığını ifade ederek, “İnşallah üretim kapasitesi yüksek tesisimiz sayesinde mahallelerimizdeki asfalt problemi tamamen çözülecektir” dedi.

Açılaşa, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AKP Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Malatya Milletvekilleri ve Milletvekili Adayları Öznur Çalık, Nurettin Yaşar, Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkci, AKP Malatya 6. Sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bazı oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Esenlik Genel Müdürü Hulisi Poyraz asfaltlama tesisi açılışında bir konuşma yaparak “İlimizin ihtiyacına cevap verebilecek bir tesisi Malatya’ya kazandırdığımız için çok mutluyuz. İstanbul dahil olmak üzere bir çok ilimizin asfaltlama çalışmalarına bakarak böyle bir fabrikayı açtık. 17 dönüm üzerine kurulan asfalt fabrikamız, saatte 240 ton asfalt üretmesine sahip. Günde 2 bin ton, bir sezonda ise 400 bin ton asfalt üretme kapasitesi demektir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır önemli bir tesisi Malatya’ya kazandırdıklarını ifade ederek “12 bin kilometreye çıkan bir yol ağına hizmet ediyoruz. Buradaki hizmetleri yapabilecek, beklentiyi karşılayabilecek, bütün yolların bakım ve onarımını sağlayacak ekibi ve ekipmanı sağlamak durumundaydık. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bunun planlamalarını yaptık. Bizim şu anda bir tane mevcut asfalt tesisimiz var. Bir tane ona ilave ettiğimiz seyyar plentimiz var. Bu tesis de ilçeleri gezerek sıcak asfalt döküyor. Bu mevcut tesislerin kapasitelerinin yetmemesinden dolayı buraya bir tesisimizi daha kurduk. Amacımız Büyükşehir’i Malatya’nın her noktasında hissettirebilmek. Biz şu anda saatte 450 metreküp asfalt üretebilecek kapasitedeyiz. Bundan önceki tesisimiz adeta 24 saat çalışarak hizmet veriyordu. Şimdi daha kaliteli daha düzenli bir çalışmayı yakalamış olduk” dedi.

AKP Malatya Milletvekili adına söz alan ve gittikleri her yerde Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden özellikle de yollar noktasında duydukları memnuniyeti dile getiren Tüfenkci, “İnşallah bu asfalt tesisiyle birlikte kapasitenin artmasıyla artık ulaşamayacağımız birçok noktaya da hep birlikte Büyükşehir Belediyemizin yoğun çabalarıyla ulaşmış olacağız. Orada yaşayan insanlarımızı daha modern, daha rahat bir yaşama kavuşturmanın mutluluğunu yaşayacağız. Yerli üretimlerimizi destekleme noktasında hem devletimizin teşviki hem de üreticilerin bu noktadaki gayretleri tüketicilerin de tercihiyle beraber milli varlığımızı da korumamız ve ilerletmemiz ayrıca bizleri sevindirmektedir. Ben öyle inanıyorum ki, çalışmalarımızın daha üst düzeye çıkmasıyla Malatya kabuğunu kırarak daha değişiyor daha gelişiyor daha modern bir hale geliyor. İnşallah bu tesis de buna bir katkı sağlamış olur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan AKP Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Türkiye’nin büyüdüğünü kaydetti. Aydın, “13 yıllık AK Parti iktidarı sürecinde gerçekten Türkiye çağ atladı. Türkiye küresel aktör olmanın yanı sıra bölgesinde ve dünyada adeta tüm mazlumların, mağdurların umudu haline geldi. Herkesi kucaklayan, barış ve özgürlük içerisinde kardeşçe geleceğe hedefler koyan güçlü bir ülke konumuna geldi. Eğer istikrar varsa hedef koyabilirsiniz. Bugün Malatya Büyükşehir olmuşsa, Büyükşehir olan Malatya büyük asfalt plentini açabiliyorsa emin olun istikrar ve güven ortamı olduğu için, emin olun güçlü AK Parti iktidarı olduğu içindir” diye konuştu.

Son olarak söz alan Malatya Valisi Süleyman Kamçı da, bir yerleşim yerinde insanların hayat standartlarını yüksek tutacak olan unsurların başında alt yapı geldiğini dile getirerek, alt yapı hizmetlerinin en önemlilerinden birisinin de kuşkusuz yol hizmeti olduğunu söyledi.

Yol hizmetinin neden önemli olduğunu açıklayan Vali Kamçı“Asayişten güvenliğe, sağlıktan eğitime kadar halkımıza sunulmakta olan hizmetlerin hızlı, güvenli ve kaliteli olmasında güzel bir yolun katkısı oldukça fazladır. Hele tabiat şartlarını göz önüne aldığımızda özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımız için yolun ne kadar önemli bir etken olduğu ortaya çıkacaktır. Saatte 240 ton asfalt üretme kapasitesine sahip olan bu önemli tesisin, ilimizin asfalt ihtiyacını asgariye indireceğine inanıyorum. İnşallah üretim kapasitesi yüksek tesisimiz sayesinde mahallelerimizdeki asfalt problemi tamamen çözülecektir. Kalıcı bir yatırım olarak telakki ettiğim asfalt üretim tesisimizin hizmet odaklı bir düşüncenin ürünü olduğunu ifade etmek istiyorum”şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız