SON DAKİKA
SON DEPREMLER

12 Dükkandan 5'i Yıkıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi mülkiyeti kendisine ait olan, Yeni Cami önündeki parkın altında bulunan işyerlerinden bir kısmını yıktı.

Malatya Belediyesi, Yeni Camii'nin çevre düzenlemesi için daha önceden tahliyesini istediği ancak kiracılar tarafından boşaltılmayan 12 adet işyerinden 5 tanesini tahliye etti. Belediye, tahliye edilen işyerlerini polisin aldığı güvenlik önlemleri altında yıktı.

Belediye yetkilileri, 12 dükkandan kalan 7 işyerinden 4 tanesinin ise 3 Mart 2006 Cuma günü tahliye edileceğini belirterek, kalan 3 işyeriyle ilgili hukuki sürecin de devam ettiğini kaydettiler.

Malatya Belediyesi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Yeni Cami merkezli olarak hazırladığı proje doğrultusunda, Yeni Cami'de onarım başlatılırken, projenin Vakıflar sorumluluğundaki bölümünde çalışma yapılmış, bu arada caminin avlusu da yıkılarak yeniden düzenlenmeye başlanmıştı. Bu çalışmalar halen sürerken, Yeni Cami de tarihinde ilk kez 3 ayı geçen bir süredir ibadete kapalı bulunuyor.

Belediye ise, kendi sorumluluğundaki ön kısım düzenlemesi ile ilgili olarak, "fiili" çalışmaya, Soykan Parkı olarak da bilinen bölgedeki parkı Ağustos ayında ağaçlarını söküp, toprak kazısıyla devre dışı bırakıp "inşaata hazırlamış", ancak parkın alt tarafındaki işyerleriyle mahkemelik olduğu için, bu işyerlerini tahliye edemeyince çalışmalar yarıda kalmıştı. Belediyenin bazı yetkilileri, hukuki süreç bitmeden yaptıkları ve daha sonra "çirkin bir görüntü" olarak ortada kalan "çukuru", "sorun yaşanan işyerlerinin sahiplerine kararlılığı göstermek" diye izah etmeye çalışmışlardı. Bir ara "gayriresmi otopark" olarak da kullanılan "çukur"la ilgili tepkiler üzerine, bu alan tahta perdelerle çevrilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız