SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"12 Eylül" Konuşuldu

A- A+ PAYLAŞ
Eğitim-Sen Malatya Şubesi tarafından yapılan "12 Eylül Darbecileri Yargılansın" konulu konferans düzenlendi. 
 
Eğitim-Sen'in Malatya Şubesi toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Cemil Ozansu ile Avukat Cemal Zülfikar katıldı. 
 
İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Cemil Ozansu konferansta yaptığı konuşmada , “Anayasa yapıcılar, her zaman anayasayı genel çıkar adına yaptıklarını söylerler. Bu 12 Eylül söz konusu olduğunda kendi argümantasyonu ile beraber “Bir kardeş kavgasına son vermek için, ülkede barışı getirmek” için der. Ama gizliden gizliye dipçikle kendi anayasasını oylatır” görüşünü savundu.
 
Ozansu, 12 Eylül’den ders alınması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi; “12 Eylül’ün ne kadar antidemokratik, ne kadar zorba, ne kadar baskıcı olduğunu hangi kanıtlarla ispat etmeliyiz. Bunu kanıtlarla ispat edebilirsek, yarın önümüze konabilecek müstakbel 12 Eylül’ler karşısında da bilinçli oluruz. Biz bu tarihi neden yad ediyoruz. Şehitlerimizi, orada gazaba uğramış arkadaşlarımızı niye yad ediyoruz? Buradan ders alıp, bir daha böyle bir dönemle karşılaşmamak için.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız