SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"12 Eylül Öncesinde Malatya.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:03:30
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da öğrenciler tarafından hazırlanan ''12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesinde Malatya" konulu proje bölge sergisinde yer aldı.
 
Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen araştırma projeleri yarışması sonucunda sergilenmeye değer 70 proje arasında yer alan, "12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesinde Malatya" konulu proje Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde sergileniyor. Özel Rahime Batu Anadolu Lisesi Öğretmeni Mehmet Ali Çakır'ın proje danışmanlığını yaptığı projeyi Halis Ateş ve Mehdi Nedim Hazar isimli öğrenciler hazırladı.
 
Halis Ateş projeyle ilgili verdigi bilgide, "Projenin amacı, gündemde yerini her zaman basın ve siyasette koruyan 12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesinde Malatya'da yaşanan gelişmelerin araştırılmasını sağlamaktır. Proje çerçevesinde 12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesinde Malatya'da yaşanan gelişmelerin belgelerini topladık. O günkü gazeteleri bulduk. O dönemi yaşayan insanlarla görüştük. Bu insanlarla söyleşiler yaptık. Onların görüşlerine yer verdik. O dönemdeki Görüş Gazetesi'nin yayınına ulaştık. İnternet üzerinden araştırma yaptık. Bütün araştırmalarımızın neticesinde bilgileri bir araya getirdik" dedi. Mehdi Nedim Hazar isimli öğrenci ise, "12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesinde Malatya'da yaşanan gelişmelerin belgelerini Görüş Gazetesi'nden temin ettik.Olaylar, dönemin sosyal siyasi yapısı hakkında bizlere net bilgiler verdi. Olaylar eğitim kurumları, adalet müessesesi, siyasi partiler, sendikalar, çeşitli meslek kuruluşları kapsadı. O dönemde yapılan olayları tespit ettik. Okullarda disiplin kurulu üyesi öğretmenlerin evlerine bombalı saldırı olduğu, yüksek okullar önlerinde anarşinin kol gezdiği, Gündezbey ülkü ocakları binası basıp, camları kırıldığı ve başkanın dövüldüğü tespit edildi. Malatya belediye başkanı Hamit Fendoğlu, gelini ve iki torununun bombalı paket evlerine gönderilmesi sonucu öldürüldüğü yayınlardan görüldü. Malatya'nın siyasi şiddette ülkede 5.sırada olduğu görüldü. Yaşanan olayların Malatya'ya zarar verdiği görüldü. Olaylardan sonra Malatya'dan başka illere göç olduğu görüldü"diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız