SON DAKİKA
SON DEPREMLER

12 Eylül Paşası Öldü

A- A+ PAYLAŞ

12 Eylül Darbesi'nin mimarlarından Milli Güvenlik Konseyi üyesi emekli Oramiral Nejat Tümer hayatını kaybetti.

Böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle 20 gündür tedavi gördüğü Haydarpaşa Gata'da hayatını kaybeden Nejat Tümer için yarın Deniz Harp Okulu'nda tören düzenlenecek. Tümer'in cenazesi yarın öğle namazına müteakip düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

12 Eylül Darbesi'ni gerçekleştiren kadroda yer alan Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Nejat Tümer, müdahalenin ardından Genelkurmay Başkanı Kenan Evren başkanlığında kurulan ve kuvvet komutanlarının yer aldığı Milli Güvenlik Konseyi'nde görev yapmıştı.

NEJAT TÜMER KİMDİR

Nejat Tümer 1924 yılında İstanbul’da doğdu. 15 Aralık 1941 yılında girdiği Deniz Harp Okulu’ndan 15 Ocak 1944 tarihinde Asteğmen rütbesiyle mezun oldu. 1944 -1948 yılları arasında TCG Demirhisar ve TCG Ayancık Seyir Subaylığı görevlerinde bulundu.

1948 - 1949 yıllarında A.B.D.’de açılan Torpido kursuna katılan Tümer 1949 yılında aynı ülkeden alınan TCG Gemlik’e Torpido Subayı olarak atandı ve 1951 yılına kadar bu görevini sürdürdü.

1955 yılında Deniz Harp Akademisi’nden kurmay subay olarak mezun olduktan sonra TCG Marmaris, TCG Edremit ve TCG Gemlik Komutanlıkları ile TCG Savarona II.Komutanlığı görevinde bulundu.

1961-1965 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahında Genel Sekreterlik ve Harekat Başkanlığı Plan Şube Müdürlüğü görevlerini, 1965-1966 yılları arasında I.Muhrip Filotilla Komodorluğu, 1966-1967 yıllarında Donanma Komutanlığı Harekat Grup Başkanlığı görevlerini yaptı. 1967 yılında Tuğamiralliğe terfi etti.

Bu rütbede Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Navsouth Plan Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu, 1970 yılında Tümamiralliğe terfi etti.

Tümamiral olarak Harp Filosu Komutanlığı, Deniz Eğitim Komutanlığı görevlerinde bulundu, 1974 yılında Koramiralliğe terfi etti.

1974-1976 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinde bulundu. 1976 yılında başladığı Donanma Komutanlığı görevinde iken 1978 yılında Oramiralliğe terfi etti.

1980- 1983 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevini sürdüren Oramiral TÜMER, 06 Aralık 1983 tarihinde emekli oldu. 1980-1989 yılları arasında Milli Güvenlik Konseyi ve Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeliği görevinde bulundu.

Oramiral Tümer, evli ve 2 çocuk babasıydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız