SON DAKİKA
SON DEPREMLER

12 Eylül Protestosu

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:51:34
12 Eylül Protestosu
A- A+ PAYLAŞ

12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıldönümünde, darbecilerin yargılanması istendi. 

Kız Meslek Lisesi önünde toplanan Malatya Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Soykan Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Malatya Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, “12 Eylül sadece tarihte karanlık bir sayfa değil, dünden bugüne devam eden faşizan anlayışın adıdır. Aradan 33 yıl geçti, 12 Eylül 33 yıldır sürüyor. 33 yıl önce de demokrasi ve özgürlük diye haykıran halk karşısında tankları, panzerleri görüyordu bugün de Toma’ları görüyor” ifadelerini kullandı.

Baytemur, darbecilerin yargılanması isteyerek, şunları söyledi: "12 Eylül’le birlikte Türkiye siyasal, ekonomik, sosyal ve hukuksal alanlarda emperyalizme bağımlılık ilişkileri içerisinde, finans oligarşilerinin ve uluslararası tekellerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeniden yapılandırıldı".

CHP'NİN AÇIKLAMASI..

12 Eylül 1980 askeri darbenin yıldönümü nedeniyle parti binasında yaptığı basın açıklamasında darbenin izlerinin hala silinmediğini kaydeden CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Bugün, siyasi istikrarsızlık, güvenlik sorunları, ekonomik bunalım sebepleri bahane gösterilerek gerçekleştirilen 12 Eylül darbesinin 33. yıldönümü. 12 Eylül 1980’de gerçekleştirilen askeri darbe halkın iradesine vurulmuş bir darbedir. Darbe sonucunda aydınlar, eğitimciler, sanatçılar, gazeteciler, öğrenciler bilim yuvaları suçlu ilan edilmiş, aralarında 17 yaşındayken yaşı büyütülerek hayattan koparılan Erdal Eren’in de bulunduğu 50 kişi asılmış, binlerce kişi tutuklanmış, milyonlarca kişi fişlenmiştir” dedi.

Kiraz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bugünlerde 12 Eylül darbesiyle hesaplaştıkları naraları atanların 12 Eylül ile hesaplaşmalarının mümkün olmadığını yıllardır ifade ediyoruz. Referandumlarda 12 Eylül’ün hesabını sormak için oy isteyenlerin o günleri ve darbeci generalleri aratan uygulamalara imza attıklarını tüm dünya yakından izliyor.

Hak, eşitlik, özgürlük isteyen binlerce kişinin üzerine polis eliyle gazla, copla, tazyikli suyla gidenlerin darbecilerden ne farkı var?

YÖK yerinde dururken, seçim barajı yüzde 10 iken, dokunulmazlıklar hala tartışılıyorken 12 Eylül’ün izlerinin silindiğini söyleyenler en yalın ifadeyle halkımızı kandırıyorlar.

Türkiye’nin demokrasi kalesi CHP, darbelerin bütün izleriyle silinmesi için gerçek anlamda demokrasiyi ve özgürlükleri hayata geçirmek için mücadelesine devam ediyor. Bundan sonra da mücadelesine devam edecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız