SON DAKİKA
SON DEPREMLER

12 Fotoğrafla Kürsüye Geldi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:23:25
12 Fotoğrafla Kürsüye Geldi
A- A+ PAYLAŞ

1 Kasım 2015 Pazar günü yapılan seçimlerde oluşturulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 26. dönem milletvekilleri, yeni dönemin ilk toplantısında and içtiler.

En yaşlı üye olarak CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın başkanlık ettiği genel kurul saat 15.00'de toplandı ve 1 Kasım'da seçilen 550 milletvekilinin yemin töreni başladı.  5'i AKP'li, 1'i de CHP'li olan 6 Malatya milletvekilinin yemin sırası saat 22.06'da geldi. Milletvekilleri soyadlarına göre alfabetik sırayla yapılan yemin için kürsüye davet edildiler. Sırasıyla CHP'li Veli Ağbaba, AKP'li Öznur Çalık, Taha Özhan, Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkci ve Nurettin Yaşar, "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim." şeklindeki metni okuyarak yemin ettiler. Malatya'nın 6 milletvekilinin yemini saat 22.11'de tamamlandı.

Bu arada, CHP'li Veli Ağbaba, yemin töreni için kürsüye, Ankara'da 10 Ekim günü düzenlenen "Barış Mitingi"ne giden, ancak miting öncesi IŞİD militanlarınca gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında yaşamlarını yitiren CHP Malatya İl Gençlik Kolları üyeleri Gülbahar Aydeniz, Gözde Aslan, Onur Tan, Umut Tan, Mehmet Ali Kılıç, Mehmet Hayta, Canberk Bakış ve Eren Aydın ile Malatyalı olan Sezen Vurmaz, Metin Peşmen, Seyhan Yaylagül ve Ata Önder Atabay'ın  fotoğraflarını yakasına takarak geldi. Ağbaba, sosyal medya üzerinden: ‘‘Yeminimizi 10 Ekim’de Ankara’da katledilen Malatyalı gençlerimizi anarak gerçekleştik. Acısını yüreğimde hissettiğim barış şehidi gençlerimizi bir kez daha anıyorum” şeklinde mesaj paylaştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız