SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'12 İlden Biri Malatya'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, iş geliştirme merkezi kurulacak illerden birinin de Malatya olduğunu bildirdi.

Ölmeztoprak'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin olarak yayınlanan bülten şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,AB ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından finanse edilecek iş geliştirme merkezlerinden birisinin de Malatya’da kurulacağını açıkladı.

Milletvekili Ölmeztoprak,İş Geliştirme Merkezlerinin AB’nin Türkiye’deki en başarılı projesi olduğunu belirterek AB Komisyonu’nun bu başarı üzerine 20 milyon Euro destek vererek Türkiye’de kurulacak 12 il içerisinde Malatya’nın da yer aldığını bildirdi.

Milletvekili Ölmeztoprak açıklamasını şöyle sürdürdü;
Avrupa Birliği Komisyonu 20 milyon Euro destekli Malatya Çorum Denizli Erzurum Eskişehir Konya Kayseri ve Afyon iş geliştirme merkezleri kurulmasını kabul ettiğini ve AB'den çıkan ek bir kaynakla Van, Batman, Sivas ve Antakya'nın da yer aldığını ifade etti.

Milletvekili Ölmeztoprak Projenin merkezi ihale finans birimi tarafından 2009 yılı sonunda ilana çıkarılacağını ifade etti.

Milletvekili Ölmeztoprak;'Projenin amacı temel olarak, Türkiye'de KOBİ'lerin iş geliştirme merkezi aracılığıyla özellikle rekabet seviyelerinin ve uluslararası piyasalarda aktivitelerinin arttırılması konusunda desteklenmesidir. İş geliştirme merkezleri bu amaç doğrultusunda KOBİ'lere yönetim danışmanlığı, bilgilendirme ve eğitim hizmetlerini sunmak üzere tasarlanmıştır. Proje süresince KOBİ'lerin ihtiyaçları ağırlıklı olarak talep gören hizmet niteliği ve piyasa analizleri gibi çalışmalar sonucunda edinilecek fikirler ışığında KOBİ'lere yönelik yerel veya merkezi politikaların oluşturulmasına yardımcı olmak da projenin hedefleri arasındadır' dedi.

Ölmeztoprak;Proje kapsamında kurulacak İş geliştirme merkezlerinin illerde Sanayi ve Ticaret Odaları ile işbirliği yapacağını ve proje süresi olan 4 yıl boyunca projenin finansörleri tarafından teknik ve finansal destek göreceklerini belirtti.

Ölmeztoprak;"İlimiz ekonomisine önemli katkılar sunacağına inandığım bu proje eğitim ve danışmanlık alanlarında geniş bir yelpazede hizmet verirse bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sunacaktır. Yabancı ve yerli uzmanların destek olacağı projenin Malatya ilimize hayırlı olmasını temenni ederim" dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız