SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'12 Kanserli Erken Teşhis Edildi'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:33:09
'12 Kanserli Erken Teşhis Edildi'
A- A+ PAYLAŞ

Dünya Kanser Günü dolayısıyla İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, müdürlük bünyesindeki KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) tarafından geçtiğimiz yıl tapılan taramalar sırasında 12 kanser hastasında erken dönem tanı konulup tedaviye başlandığını bildirildi.

Müdürlüğün açıklaması şöyle:

"4 Şubat Dünya Kanser Günü Kanser Daire Başkanlığı’nın üyesi olduğu Dünya Kanser Teşkilatı (UİCC) tarafından her yıl dünyada ve ülkemizde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. 

Kanser, hastalık yükü, öldürücülüğü ve artış eğilimi ile hem dünya hem de ülkemiz için bir halk sağlığı konusu ve problemidir. 2005 yılında dünyada 12 milyon yeni vaka ve 7,6 milyon kansere bağlı ölüm görülürken, bu istatistiklerin 2030 yılında 20 milyon yeni vaka ve 12 milyon ölüm şeklinde olması beklenmektedir. Kanser dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler günümüz istatistiği sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer almaktadır.

Halkın bilinçlendirilmesi ve kanser vakalarının erken evrelerde yakalanmasına yönelik tarama programları uygulayan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) kanserle mücadele de oldukça önemli rol üstlenmektedir. 

Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesindeki KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) de meme kanseri, kolorektal kanser, serviks kanseri ve prostat kanseri taramaları ve sigara bırakma danışmanlık hizmetleri ÜCRETSİZ olarak yapılmaktadır. Ücretsiz verilen bu hizmet ve yapılan taramalarda 2013 yılı içinde 10 kadında meme kanseri, 1 kadında serviks ve 1 kişide kolon kanseri erken dönemde yakalanarak tedavileri başlatılmıştır. Bu nedenle 30 yaş ve üstü kadın ile 50 yaş üstü erkek vatandaşlarımızı kanser taramalarını yaptırmak üzere KETEM’e bekliyoruz. Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak başta koruyucu hekimlik ve temel sağlık hizmetlerinde olmak üzere düzenli ve devamlı hizmet vermek öncelikli hedeflerimizdendir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız