SON DAKİKA
SON DEPREMLER

12 Milyonluk Dava

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:55:26
12 Milyonluk Dava
A- A+ PAYLAŞ

 Malatyalı iş adamı ile Hataylı ortağının 72 ayrı kayısı tüccarı ve çiftçiye yönelik dolandırıcılık yaptıkları iddiası ile ilgili soruşturma tamamlanarak Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 Haziran 2013 tarihinde başlayacak olan davanın iddianamesine göre, iş adamı Mustafa Ö. (46) ile Hataylı ortağı Mahmut N. (49) sanık olarak görünüyor. Sanık Mustafa Ö.’nün Malatya’da 2011 yılının ikinci yarısından 2012 yılının Şubat ayına kadar birçok kişiden kayısı ve mal aldığı, aldıkları kayısı ve malları bir şekilde elden çıkarttıktan sonra bunların bedelini ödemeden ortadan kaybolduğu iddia edildi.

İddianamede Malatya Şire Pazarı’nda kayısı tüccarlığı yapanlar ile kayısı çiftçilerinden olan toplam 72 kişi mağdur sıfatıyla yer alıyor. İddianamedeki rakamlara göre 72 kişi sattıkları kayısılardan dolayı Mustafa Ö. Ve ortağı Mahmut N.’den yaklaşık 12 milyon TL alacaklı olarak görünüyor.

İddianameye göre, bazı mağdurların alacakları 1 milyon ile 300 milyon TL gibi rakamlarla gösteriliyor.

Dolandırıcılık olayının 6 ay gibi bir zaman dilimi içinde gerçekleştiği ileri sürüldü.

Sanıklardan Mustafa Ö. 31 Mart ile 23 Mayıs 2012 tarihleri arasında yaklaşık 3 ay tutuklu kalmış ve ardından tahliye edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız