SON DAKİKA
SON DEPREMLER

12 Mühendis Alınıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi'ne 12 mühendis alınması için sınav yapıldığı ve kazananların gerekli belgelerini bu akşama kadar teslim etmeleri istendi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, "İl Özel İdaresinin teknik personel altyapısını güçlendirmek amacıyla; 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 36 ncı maddesi ve 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 49 uncu maddesinin 3 üncü fıkrası gereğince, tam zamanlı olarak çalıştırılmak üzere 10 İnşaat Mühendisi, 1 Harita Mühendisi ve 1 Şehir Plancısı alınması planlanmıştır.

Bu maksatla İl Genel Meclisimizden 06.05.2009 gün, 61 sayılı karar ile gerekli onay ve yetki alınmıştır.
Söz konusu personel seçimine ilişkin süreç 16 Kasım 2009 tarihinde başlatılmış, personel seçimine ilişkin kriterler İdaremizin web sitesinde bu tarihten başlayarak yazılı sınav tarihi olan 24 Kasım 2009 tarihine kadar ilan edilmiştir. Son Başvuru tarihine kadar İnşaat Mühendisliği için 28 aday, Harita Mühendisliği için 1 aday, Şehir Plancılığı için ise 1 aday müracaat etmiştir. Bu adaylar öncelikle başvuru şartlarının uygun olup olmadığı hususunda beyanlarına göre sınava alınmışlardır.
24 Kasım 2009 tarihinde yazılı sınav yapılmış, sınav kağıtları isim bölümleri sınava katılan kişi tarafından yapıştırılmak suretiyle teslim alınmıştır. Yapılan sınav sonuçları isim açılmadan bir komisyon tarafından değerlendirilerek puanlama yapılmıştır. Yazılı sınav sırasında askerliğini yapmadığı ve yaş aralığı uymadığı tespit edilen adaylar sonraki sınavlara çağırılmamışlardır.

25 Kasım 2009 tarihinde sınava katılan ve şartları uyan tüm adaylar mülakata davet edilmiştir. Mülakata giren aday kendi yazılı kağıdını kendisi bulmak suretiyle ismini açmış ve puanını öğrenmiştir. Bununla birlikte 25 Kasım 2009 tarihinde oluşturulan bir komisyon tarafından yapılan mülakat sınavında ise şantiye bilgisi, tecrübesi, davranış ve büro becerisi sorulan sorularla test edilerek bir değerlendirme yapılmıştır.

Daha sonra işe alımı planlanan adayların Autocad ve Statik Çözümleme bilgileri sınanmak amacıyla 9 Aralık 2009 tarihinde son sınav gerçekleştirilmiştir.

Yapılan yazılı sınav, mülakat, Autocad ve Statik Çözümleme sınavları sonucunda aşağıda isim ve unvanı yazılı personeller aldıkları puanlara göre sıralanmıştır" denidi.
Açıklamanın son bölümünde ise şunlar belirtildi:
"Komisyonumuz tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ilk on sırada isimleri yer alan adayların belgelerini 28 Aralık 2009 Pazartesi tarihine kadar idaremize teslim etmeleri gerekmektedir. Bu adaylardan herhangi bir sebeple belge ibrazlarını yapamayanlar olması durumunda yedek adaylardan sırayla belge tamamlaması istenecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız