SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'12 Noktada Çalışıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da tarihi kültürel mirasın korunması ve restorasyonu konulu toplantı yapılıp, sunum gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen tarihi kültürel mirasın korunması ve restorasyonu konulu toplantıda ilk olarak, Malatya Valiliği İl Özel İdaresi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu ( KUDEB) Başkanı Levent İskenderoğlu konuştu. İskenderoğlu, Vali Ulvi Saran'ın direktifleriyle 3 ay önce kurulan KUDEB'in çalışmaları hakkında bilgi aktardı. KUDEB'in kurulmasıyla Malatya için önce yol haritası oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen İskenderoğlu, "Malatya'nın binlerce yıllık kültürü hakkında çalışmalar başlattık" dedi.

İskenderoğlu, "İlçelerde de tarama yaptık. Sokak sağlıklaştırması yapıyoruz. 12 ayrı noktada çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Tarihi eserlerde koruma bilinci, yapılan ve yapılması gereken çalışmalar konusunda bilgi paylaşımında bulunulan toplantıda, Gaziantep KUDEB Sorumlusu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan da, tarihi eserler ve koruma uygulamaları ile ilgili çalışmaları slayt şekilde toplantıya katılanlara sundu.

Cihan, Gaziantep'te yaptıkları uygulamaları da anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız