SON DAKİKA
SON DEPREMLER

12 Tay 810 Bin TL'ye Satıldı

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde yetiştirilen 15 yarış tayı, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda satışa sunuldu. Taylardan 12’sine alıcı çıkarken, toplam 810 bin TL gelir elde edildi. Taylar 30 bin ile 145 bin TL arasında alıcı buldu.

Veliefendi Hipodromu’nda yapılan tayların satışını, TİGEM Genel Müdürlüğü Atçılık Daire Başkanı Feridun Erzurum, Atçılık Şube Müdürleri Hilmi Ethem ile Zeynel Alkandağ’da izlediler.

15 taydan 12’sine talipli çıkarken bu taylar 30 ile 145 bin TL arasında satıldı. ‘Kırmanşah’ isimli tay 145 bin TL’ye, Mahir Yıldırım tarafından alındı.

Sultansuyu Tarım İşletmeleri yetkililerinin, satış öncesinde, tüm tayların satılması halinde yaklaşık 1.5 Milyon TL gelir beklendiğini belirtmelerine rağmen, 3 tayın satılamaması ve diğer taylardan da 810 bin TL gelir elde edilmesinin sektörün içinde bulunduğu sıkıntıdan kaynaklandığını ifade ettiler.

En yüksek fiyattan satılan "Kırmanşah"ın sahibi olan Mahir Yıldırım, tayı bekledikleri fiyattan aldıklarını belirterek, "Almayı düşünüyorduk aldık. Bu safkanın ağabeyini de biz koşturuyorduk. Bunu almak da bize nasip oldu bundan sonra iyi koşmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Tarım İşleri Genel Müdürlüğü Atçılık Daire Başkanı Veteriner Hekim Dr. Feridun Erzurum, satışa sunulan tayların hepsinin 2,5 yaş üzeri olduğunu söyledi. Erzurum, "Bazı iştirakçilerimiz satışa katılamadı. Bu yüzden bir iki tayımız satılamadı gibi görünse de bu taylarımızı Karacabey'de yine satışa sunacağız. Taylarımızda herhangi bir sorun yoktur. Kimsenin aklına başka bir şey gelmesin" dedi.

TAYLARIN FİYATI
Bu arada tayların isimleri ile tayları alanlar ve ödedikleri miktar şöyle:

Soysüren-Remazan Kaya-56.000
Aktoş-Remazan Kaya-30.000
Çerit- Nusret Yenibayrak-77.000
Babaali- İsmail Atik- 55.000
Seyranhan -Engin Sezen - 76.000
Güçbey- Remazan Kaya-40.000
Erguner -Remazan Kaya-30.000
Kasma- Orhan Tanatar -79.000
Songurtay -Nevzat Çelik-52.000
Kırmanşah-Mahir Yıldırım-145.000
Usta- İlhan Güçlü- 100.000
Çakırbeyli- Serdar Kayuşhan-70.000
Kastal- Satılmadı
Turabi- Satılmadı
Çetinkale -Satılmadı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız