SON DAKİKA
SON DEPREMLER

12 Tesisin Temelini Atacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:56:47
12 Tesisin Temelini Atacak
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaklaşık 91 milyon lira tutarındaki  19 adet yatırım müjdesi ile Cumartesi günü Malatya’ya gidiyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu programı kapsamında Malatya’da düzenlenecek toplu temel atma merasimi ile DSİ tarafından inşa edilecek aralarında Yoncalı Barajı’nın da bulunduğu 12 tesisin temelini atacak. Temeli atılacak ve müjdeleri verilecek tesislerin toplam bedeli ise 418 milyon lirayı buluyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 27 Eylül Cumartesi günü Malatya’da düzenlenecek toplu temel atma merasimi ile yaklaşık 327 milyon lira yatırım bedelli 12 adet tesisin temelini atacak.

Malatya’ ya 327 Milyon TL’lik 12 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Malatya ili Yeşilyurt ilçesi Abdullah Gül Parkı’ nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde Yoncalı Barajı, Boztepe Recai Kutan Barajı Sulaması, Kuluncak Karaçayır ve Bicir, Doğanşehir Erkenek, Merkez Yaygın, Hekimhan Kurşunlu Gölet ve Sulamaları ile 5 adet taşkın koruma tesisinin temellerini atacak. Temeli atılacak 12 tesisin yatırım maliyeti ise yaklaşık 327 milyon lira.

312 Bin 750 Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşacak

Temeli atılacak tesisler ile yaklaşık 312 bin 750 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, 669 dekar zirai arazi ile 3 ilçe merkezi ve 2 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak.

327 milyon yatırım bedelli tesisler ile yaklaşık 38 bin 300 kişiye istihdam ve milli ekonomide de yıllık yaklaşık 58 milyon 350 bin lira gelir artışı sağlanması hedefleniyor.

Malatya’ ya Son 2 Yılda 491 Milyon TL’lik 42 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca  20 Ekim 2012 tarihinde Malatyalılara verdiği 23 müjdeye ilave olarak 91 milyon lira yatırım bedeline sahip 19 müjde daha verecek. Böylece son 2 yılda Malatyalılara 491 milyon liralık 42 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında sulama tesisleri, orman köylülerine kredi, taşkın koruma tesisleri, ağaçlandırma faaliyetleri, fidan üretimi, 4 adet bal ormanı, yaban hayatı gözlem merkezi ile 2 adet Otomatik Meteorolojik Gözlem İstasyonu bulunuyor.

Son 12 Yılda Malatya’ya Tarihinde Görülmemiş Yatırım

Malatya’nın Malatya olalı böyle yatırım görmediğini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Son 12 yılda Malatya’ya tarihinde görmediği yatırımı yaptık. Malatya’nın ve Malatyalıların bizim için ayrı bir önemi var. Bunun için yatırımlarda Malatya’ya öncelik verdik. Son 12 yılda Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Malatya’ya 930 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Bizden önce böyle rakamları telaffuz etmek mümkün değildi” diye konuştu.

173 Bin 70 Dekar Zirai Arazi Sulamaya Açıldı

Bakanlığına bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 2003-2014 yılları arasında tamamlanan çok sayıda sulama tesisiyle 173 bin 70 dekar zirai arazi sulamaya açtıklarını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Aynı dönemde tamamladığımız 34 dere ıslahı projesiyle ise 5 ilçe, 3 köy, 21 mahalle ile  93 bin 450 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk” dedi.

GÖL-SU Kapsamında 14 Gölet

Malatya’da DSİ’nin yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini belirten Prof. Dr. Eroğlu “Çok sayıda projede çalışmalarımız devam ediyor. Diğer yandan küçük sulama alanlarının su ihtiyaçlarını sağlamak için hayata geçirdiğimiz 1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU Projesi kapsamında Malatya’da 14 gölet inşa edeceğiz. Bu göletlerin 1 adetini tamamladık. Diğerlerini de en kısa sürede çiftçilerimizin hizmetine sunarak toplamda 45 bin 590 dekar zirai alana sulama suyu sağlayacağız” diye konuştu.

Ağaçlandırma Çalışmalarında Malatya’da Destan Yazıldı

Malatya’da ağaçlandırma çalışmaları kapsamında da destan yazdıklarının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu çalışmalar kapsamında 487 bin 460 dekar alanda 55 bin 221 fidanı toprakla buluşturduk. Ayrıca 2014 yılında 58 okul bahçesi, 13 ibadethane, 7 köy mezarlığı, 1 hastanede ağaçlandırma çalışmaları yaparak, 25 bin 890 fidan diktik. 2013 yılında gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 3 bin dekar alanda 15 bin ceviz, 5 bin badem fidanı da toprakla buluşturduk.

1 adet şehir ormanı 2 adet mesire yeri kurulan Malatya’ da arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretimini desteklemek maksadıyla Doğanşehir ilçesinde bal ormanı tesis ettik. Ayrıca Pötürge, Hekimhan ile Arapgir ilçelerinde 4 adet daha bal ormanı daha kuracağız” dedi.

12 Yılda Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Malatya’ya 8,68 Milyarlık Yatırım

Malatya’nın son 12 yılda yatırımlarda muhteşem bir atılım içinde olduğunun altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Malatya’ya sadece biz yatırım yapmıyoruz. Diğer bakanlıklar ve kuruluşlar da Malatya’ya kaynak aktarımını sürdürüyor. Son 12 yılda Malatya’ya kamu kurum ve kuruluşları tarafından 8,68 milyar liralık yatırım yaptı” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız