SON DAKİKA
SON DEPREMLER

12 Yıla Kadar Hapisleri İsteniyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya ve Burdur Emniyet Müdürlükleri tarafından ortak yürütülen operasyon sonucunda sahte 50 bin YTL ile yakalanan 4 kişi hakkında açılan dava Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Malatya ve Burdur Emniyet Müdürlüğü'nün Mayıs 2006'da ortak yürüttüğü operasyon sonucunda 50 bin YTL sahte parayla yakalanan ve halen Malatya E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hayati Ç. (52), Oğuz Kahribent A. (42), Halit P. (54) adlı şahıslarla tutuksuz yargılanan ve bir kamu bankasında görevli olan F.Ö. (28) adlı bayanla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sahte para işine karışan 4 kişinin 3 ay süreyle cep telefonlarının dinlendiği bildirildi.

İlde 50 bin YTL ile yakalanan Hayati Çoban'ın sahte paraları İstanbul'da Ş.K. adlı şahıstan 4 bin 500 YTL karşılığında satın aldığı kaydedilen iddianamede, paranın önce bir kayısı komisyoncusu aracılığıyla veya bankada çalışan F.Ö. adlı bayan aracılığıyla piyasaya sürülmesi konusunda da iki ayrı plan yapıldığı öne sürüldü.

'İştirak halinde piyasaya sahte para sürmek' iddiasıyla suçlanan 4 kişi hakkında 2 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız