SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'120 Günde Bitecek'

A- A+ PAYLAŞ

Şehir Mezarlığı karşısında yapımı süren 50 işyeri kapasiteli Yeni Hal Binası’nın kısa sürede bitirilerek hizmete gireceğini belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, “ Yapılan hal binası ihtiyacı karşılamanın yanı sıra, kabuğunu yırtan Malatya içinde son derece önemli bir hizmettir” dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, 4.7 Trilyon liraya ihalesi yapılan ve inşaatına 14 Ağustos 2008 tarihinde başlanan Yeni Hal Binasının 120 gün içerisinde bitirileceğine belirtti. Akın, Yeni Hal Binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, mevcut hal binasının kent merkezi içinde kalması nedeniyle yaşanan sıkıntıların yapılacak olan yeni hal binasıyla ortadan kalkacağını ve ihtiyacın en iyi şekilde karşılanacağını belirtti.

Akın, “Halen mevcut hal binasında komisyoncu esnaflarımız hizmetlerini 100 metrekarelik alanda yapıyor. Oysa yapımı süren yeni hal binasında ise 100 metrekarelik soğuk hava deposu bulunan bodrum kat, 100 metrekarelik zemin kat ile 100 metreye yakın asma kat bulunacak. “ dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, yeri yabancı bir ortaklığa 51.5 trilyona satılan mevcut hal binasının, bu firmaca yıkılarak modern şehircilik anlayışına uygun alışveriş merkezi yapılacak olmasının da özellikle o bölgenin gelişmesine de vesile olacağını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız