SON DAKİKA
SON DEPREMLER

120 Kilo Atık Pil Topladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:40:45
120 Kilo Atık Pil Topladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı çevre gönüllüsü Ali Yiğit, atık pil toplamada tek başına Tunceli Belediyesi’ni geçti. 

Sosyal ve kültürel etkinliklerini bir hobi olarak değerlendiren Ali Yiğit, ”2012 yılı itibarı ile başlatmış olduğum ''Atık Pil'' toplama kampanyasında bir yıl içerisinde yaklaşık 120 kg atık pil toplandı.Tunceli Belediyesi ise 41 kg atık pil toplamış. Buna göre Atık pil toplama noktasında bayağı yol kat etmiş bulunmaktayım. Bu da beni fazlasıyla mutlu etmekte” dedi.

Atık pillerin toplanması noktasında vatandaşların gittikçe bilinçlendiğini ve 2012 yılında Türkiye genelinde toplam 497 ton atık pilin toplandığını söyleyen Yiğit, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın 2013 yılı için atıkların toplanması noktasındaki açıklamaları biz çevre gönüllülerinin umudunu artırmıştır” ifadelerini kullandı. Ali Yiğit, ekmek israfı konusunda ise yaklaşık 6 ay önce bir kampanya başlattığını söyledi. Öncelikle ekmeklerin bayatlatılmaması, bayatlatılması halinde ise ekmeklerin çöpe atılmaması için ''Bayat Ekmek Toplama Kutusu'' yaptığını dile getiren Yiğit, toplanan bayat ekmeklerin ise hayvan besleyenler tarafından alındığını belirtti. “İlimize komşu olan Elazığ Belediyesi’nin ekmek israfı konusunda başlatmış olduğu kampanyayı okuyunca heyecanlandım. Bu konuda yalnız olmadığımı hissettim. Elazığ Belediyesi 100 adet bayat ekmek toplama kutularını şehrin belirli noktalarına dağıttıklarını ayrıca ekmeklerin toplanması için özel bir araç tahsis ettiklerini belirttiler. Böyle bir kampanyanın ilimizde de yapılması halinde binlerce ekmeğin çöpe atılması önlenecektir” diyen Yuğut, ''Ekmeğini Bayatlatma Ekmek Nimettir Çöpe Atma' sloganı ile ilimizde bir kampanya yapılmasını yetkililerimizden bekliyoruz. Malatya'da günlük ortalama 3 ile 4 bin ekmeğin çöpe atıldığını unutmayalım” şeklinde konuştu.

Yiğit, ekmek israfı konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız