SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"124'ü Geri Döndü Ama.."

A- A+ PAYLAŞ
 
Yol-İş Sendikası Malatya Şubesi Mali Sekreteri Mustafa Sülü, Karayollarına gönderilmek istenen işçilerden 124 tanesi için Özel İdare'ye geri dönüşün yapıldığını söyledi. 
 
Yol-İş Sendikası Mali Sekreteri Mustafa Sülü, "Çalışmalarımızdan sonra 124 işçimizin kuruma geri dönüşü sağlandı. Ancak 118 arkadaşımızın halen bu süreç içerisinde işlemi devam ediyor. Milletvekillerimizin girişimleri ile işçilerimizin bir kısmı geri döndü. Bu da önemli bir adım. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Giden 118 arkadaşımızda kurumda uzun yıllar hizmet eden kalifiye elemanlar. Kurumun ihtiyacı olan insanlar. Emekli olanları düştüğümüz zaman 394 personel kalıyor. 394 personelde çok az bir sayı. Sadece 227 tane aracımız var. Devasa atölyemiz, büz şantiyemiz, asfalt şantiyemiz var. Siyasilerimizin ve sayın valimizin bu konuyu tekrar değerlendireceğini düşünüyoruz. Sayın Valimizden randevu talebinde bulunduk" dedi. 
 
Sülü, "Kamuoyunda işçilerin aldığı ücretler tartışılıyor. Köy Hizmetleri'nin 2005 yılında Özel İdare'ye devredilmesinden sonra, Köy Hizmetleri kökeninden gelen memur ve işçilerimizin özlük hakları genel idare bütçesinden geliyor. Bu yılki gelen bütçe 30 milyon TL. Bunun hepsi personel giderinde kullanılmıyor. Bu insanlar buradan gidence bu paranın Elazığ'a, Karayollarına gitme anlamına geliyor. Genel idare bütçesi parayı oraya aktaracaktır. Bu paranın da gitmesi taraftarı değiliz. Bu arkadaşlarımız burada çalışıyorlar. Yaptıkları hizmetinde karşılığını alıyorlar. Giden arkadaşlarımız arasında 17 tane bayan arkadaşımız var, 8 tane özürlü kadrosunda bulunan arkadaşımız var. Bunu tekrar sayın valimiz ve siyasilerimizle görüşeceğiz. Kurumun sağlıklı çalışabilmesi için 600-650 işçiye ihtiyaç var" şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız