SON DAKİKA
SON DEPREMLER

125 Bin İmza Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:39:19
125 Bin İmza Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Memur Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, kamuda serbest kıyafet için başlatılan imza kampanyasında hedeflerinin 100 bin olmasına rağmen 125 bin imza topladıklarını bildirdi.

Sendika binasında, sendika yöneticileriyle basın açıklaması yapan Memur Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, Memur-Sen Konfederasyonu olarak 'Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz' diyerek başlattığımız 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyamız dün itibarıyla bütün yurtta sona ermiştir. Ülkemiz genelinde belirlediğimiz 10 milyon imza hedefinin üstüne çıkarak tamamlanan kampanyada toplanan imzaları genel merkezimize bugün gönderiyoruz. Genel merkezimizde toplanan imzalar, daha sonra genel merkez yönetimimiz tarafından gereği yapılmak üzere Başbakanlığa teslim edilecek. İlimizde toplanan imza sayımız ise 125 bindir” ifadelerini kullandı.

“Darbecileri yargılayan Türkiye, darbe anayasasıyla yönetilme, hatta darbe anayasasında bile yer almayan kılık-kıyafet yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlüklerini kısıtlaması ayıbından kurtulmalıdır. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü ve memur sendikaları konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla Sayın Başbakan'a iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMM'nindir, siyaset kurumunundur” diyen yıldırım, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kampanyayı başlattığımız ilk günden itibaren milletimizin ilgisi, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Halktan karşılık bulacağına inandığımız kampanyamızın beklentimizin üzerinde ilgi görmesi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da göstergesi olmuştur. Yönetmeliklerle, kısmi düzenlemelerle tam demokratikleşmenin sağlanamayacağı açıktır. Memur-Sen olarak, 12 Eylül referandumuyla başlayan demokratikleşme hamlesinin yeni anayasa ile sürmesi gerektiğini dile getirmiştik. TBMM'de yeni anayasa konusunda henüz bir uzlaşma olmadığını görmek, milletimiz gibi bizleri de üzmektedir. Seçim vaadi olan yeni anayasa konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyenleri milletimiz, bir sonraki seçimde affetmeyecektir. Memur-Sen olarak mevsimsel iyileştirmeler yerine, kalıcı ve anayasa güvencesiyle getirilen demokratikleşme ve özgürlüklerden yana taraf olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Temel hak ve özgürlükler kişilerin inisiyatif ve lütfuyla kullanılan hakka dönüşmemelidir. Hak ve özgürlükler, yasalarla ve anayasayla teminat altına alınmalı, en temel hakların kullanımı, bir minnet borcu doğurmamalıdır. “

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız