SON DAKİKA
SON DEPREMLER

127'si Yıkıldı, 53'ü Yıkılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:06:27
127'si Yıkıldı, 53'ü Yıkılacak
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın göreve gelmesinden sonra Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, son 3,5 yıllık süre içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, 1 Nisan 2009 tarihinden bugüne kadar geçen 3.5 yıllık süre içerisinde 2075 adet imar durumu tanzim edildiği, buna bağlı olarak 2163 yapı ruhsatı düzenlendiği bildirildi.

Yapılan açıklamada son 3,5 yıl içerisinde 1952 adet mimari proje kontrolü ile 4695 adet statik, mekanik, kat irtifak projeleri ve tadilat projelerinin kontrollerinin yapıldığı belirtilerek, 9233 adet mesken ve işyerine yapı kullanma ruhsatı tanzim edildiği bildirildi.

 Açıklamada, Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Servisi tarafından  2009-2012 yılları arasında 836 adet ruhsatsız inşaat ile izinsiz başlayan basit tadilatların durdurulduğu; bunlardan 29’unun yıkıldığı, 355’inin ruhsatlandırıldığı, 179’unun yapılan tebligat sonrası mülk sahipleri tarafından yıkım işleminin yapıldığı, 273’ü ile ilgili yıkım sürecinin ise devam ettiği kaydedildi. 

Ayrıca belediye encümeni tarafından sözkonusu tarihler arasında gerek belediye ekipleri tarafından yapılan denetimlerde; gerekse vatandaşlar, mahalle muhtarları ve emniyet personeli tarafından yapılan ihbarlar sonucunda 180 adet yapının tespit edildiği ve bu yapılar hakkında mail-i inhidam (çökme veya yıkılma tehlikesi bulunan yapı) kararı alındığı belirtildi. 

Mail-i inhidam kararı alınan 180 adet yapıdan 127 adedi Malatya Belediyesi tarafından yıkılmış olup, 53 adet yapının yıkım süreci ise devam etmektedir. 

Öte yandan Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından ilk kez asansörlerin, bakım, denetim ve kontrollerinin yapıldığı, Malatya merkezde 662 adet asansörün kontrol edildiği ve bunlardan uygun nitelikte olmayan 34 adet asansörün kullanıma kapatıldığı bildirildi.

Yenilenen ilgili mevzuat gereğince de asansör kontrollerinin yapılabilmesi için 22.05.2012 tarihi itibariyle Malatya Belediyesi ile Uluslar arası Belgelendirme Denetim Eğitim Merkezi San. Tic. Ltd. Şti arasında protokol imzalandığı ve denetimlerin ilgili firma tarafından yapılmaya devam edildiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız