SON DAKİKA
SON DEPREMLER

12'si Malatya'ya

A- A+ PAYLAŞ
Somali'de açlık çeken çocuklardan 300'ünün Türkiye'ye eğitim görmeleri için getirildiği, bunlardan 12'sinin ise Malatya'ya gönderildiği bildirildi. 
 
Kimse yok mu Derneği'nin organizesi ile Türkiye'deki özel okullarda eğitilmek üzere getirilen öğrencilerden 12'sini Malatya'ya getiren Rahime Batu Okulları, bu öğrencileri 4 yıl boyunca eğitim barınmalarını temin edecek. 
 
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve Rahime Batu Okulları'nın yetkilileri ile 12 Somalili genç, Vali Uli Varan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere hediye veren ve konuşan Vali Saran, "Yakın zamanda çok sıkıntılar çektiğine şahit olduğumuz Somali'ye türkiye büyük yardım yaptı. Dünya insanlarının karşı karşıya kaldıkları durumda evrensel sorumluluk hisseden ülkelerin başında gelen Türkiye üzerine düşeni yapmıştır. Somali'de ortaya çıkan açlık sonrasında Türkiye örnek olmuştur. Fedakarlık açısından ne kadar sorumluluk üstlendiğini gösteren Türkiye, bir de öğrencileri ülkemize getirip, onların barınma eğitim ihtiyacını karşılayacaktır" dedi. 
 
Rahime Batu Okulları genel müdürü Zeki Göçer ise, "Fakir, muhtaç ve zeki olan gençlerin insanlığın hizmetine sunulması için Türkiye'deki istekli olan özel okullar, 4 yıl lise eğitimi verip, üniversiteye hazırlama görevi aldı. Malatya Rahime Batu lisesi olarak 12'sine sahip çıktık " ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız