SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'13 Belediye Bağlanacak'

A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir olmak için gün sayan Malatya Belediyesinde Büyükşehir olunması halinde gelecek yerel seçimlere kadar 13 belde belediyesinin Malatya’ya bağlanacağı ve bu Belediyelerin tüm varlıklarıyla devredileceği öğrenildi.

Kanal Malatya Televizyonunda Cumartesi günleri yayınlanan Gündem Özel adlı programa katılan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir olacak Malatya’nın yeni yıla mutlu bir teklifle girmesini beklediklerini belirterek, Yeşilyurt, Battalgazi ve yeni kurulacak Merkez İlçe Belediyesiyle 517 bin nüfusa ulaşacak Malatya’nın Büyükşehir olmasını beklediklerini söyledi. Yasanın yürürlüğe girmesiyle de birlikte gelecek yerel seçimlere kadar 13 Belde Belediyesinin Belediyeliklerinin düşeceğini Merkez, Yeşilyurt, Battalgazi Belediyelerine bağlanacağının düşünüldüğünü de açıklayan Çakır “Büyükşehir olmak Malatya’nın daha çabuk gelişmesini sağlayacağı gibi İmar da bir bütünlük sağlanacak. İçme suyu, kanalizasyon başta olmak üzere tüm alt yapı hizmetleri ortak bir halde götürülecek. Yeni yapılanmada Merkez ilçe ayrı bir Belediye olacak, Kapatılacak 13 Belde Belediyesi ise ilçelere ya da Büyükşehir’e bağlanmış olacak. 20 Kilometre mesafede olan tüm Belediyeler bu kapsamda yer alıyor. Ancak bu belediyelerin kuruluşu yerel seçimlere kadar devam edecek. Hizmetler ve imar konuları ise Büyükşehir olur olmaz Belediyemize geçecektir. Yeniden yapılanarak hizmetleri tek elden ve daha kolay bir şekilde yürüteceğiz” dedi.

Büyükşehir olunması halinde Malatya’nın kazanacağını ve vatandaşa ek bir yük getirmeyeceğini de anlatan Çakır, “Emlak vergileri ve suya ve diğer hizmetlere zam yapılacağı söyleniyor. Bu önemli bir artış getirmiyor. Ama Büyükşehir’in getirilerinin daha yüksek olacağını biliyoruz” diye konuştu.

“AVM’Yİ MÜHÜRLEDİK”
Belediye Başkanı Ahmet Çakır Ruhsatı yargı kararıyla iptal edilen Alış Veriş Merkezini mühürlediklerini, İmar Yolsuzluğunda Belediyenin kayıplarını telafi eden bağışları aldıklarını ve ceza yazdıklarını belirterek, “İmar’da yargı süreci devam ediyor. Girişim gurubunun bulunduğu alandaki yüzde 2 olan imar yoğunluğunu yüzde 1.60’a indirdik” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Halkın ve kamunun çıkarını korumak üzere göreve geldiklerini belirterek, “Göreve geldiğimizde İmarda bir takım usulsüzlükler tespit ettik. Dosyalara el koyup İmarı mühürleyerek yargıya taşıdık, yargı süreci hala devam ediyor. Bu arada bu dosyalarda imar alanların Belediyeden aldıkları imar yoğunluğu karşılığındaki bağışları yapmadıklarını tespit ederek bu taahhütleri aldık. Bunun yanında bu firmalara ceza kestik. Sahtecilik, haksız bir menfaat elde edenlerin yargı sürecide devam etmektedir. Belediyenin kayıplarını tahsil etmeye çalıştık. Ek yoğunluk almak suretiyle büyük bir haksızlık yapıldığını da biz ortaya çıkardık” diye konuştu.

Malatya Girişim Gurubuna ait Malatya Park Alış Veriş Merkezinin ruhsatının iptal edilmesiyle ilgili yargı kararı gereği AVM’yi mühürlediklerini tekrarlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Yargı alışveriş merkezinin imarını ve ruhsatını iptal ederek geçersiz sayınca gelen yargı kararını biz AVM’yi mühürleyerek üzerimize düşen görevi yaptık. Belediyemiz orayı mühürlemiştir. Yasa gereği bu yapılmıştır. Yine yasalar gereği ne ise onu yapacaktır. Alış veriş Merkezinin hemen yanında bulunan araziye ise yüzde 2 yoğunluk verildiğini gördük. Biz Belediye olarak bu yoğunluğu yüzde 1.60’a indirdik. Şimdi oraya 25 Katlı bir otel inşaatı yapılıyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız