SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'13 Bin Kilometre Yol Açıldı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:25:24
'13 Bin Kilometre Yol Açıldı'
A- A+ PAYLAŞ

 İl Özel İdarelerin kapanmasıyla birlikte ilçe ve kırsal mahalle yollarından sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminde Malatya genelinde karla mücadele çalışmaları kapsamında 13 bin kilometrenin üzerinde yol açma çalışması yaptı. 

Kırsaldan sorumlu olduğu ilk yılda karla mücadele çalışmalarında büyük bir başarı gösteren Malatya Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarını planlı bir şekilde yürütmek amacıyla kar sezonundan önce AYKOME bünyesinde 870 personel ve 235 araçtan oluşan 82 ekip oluşturdu.

Son yılların en çok kar yağışının olduğu Malatya’da; kardan yolu kapanan yerlere, Yol ve Altyapı Daire Başkanlığı’na bağlı İlçe Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale edildi. Kış mevsiminde Malatya genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle mahallelerin yolu birkaç defa kapanmasına rağmen, ekiplerin planlı ve zamanında müdahaleleriyle kısa süre içerisinde tekrar ulaşıma açılmaları sağlandı. Sürdürülen çalışmalar kapsamında ulaşıma açılan yolların uzunluğu 13.263 km.

2014-2015 kış sezonunda toplamda 13 bin 263 kilometre uzunluğunda yol kapandığını açıklayan AYKOME Bilgi merkezi, en çok yol kapanmasının ise Hekimhan ilçesinde yaşandığını açıkladı. Bazı yerlerin kar yağışı ve tipiden dolayı birçok kez kapandığı Malatya genelinde; Akçadağ’da 872, Arapgir’de 759, Arguvan’da 439, Battalgazi’de 972, Darende’de 1.189, Doğanşehir’de 1.166, Doğanyol’da 643, Hekimhan’da 2.586, Kale’de 755, Kuluncak’ta 674, Pütürge’de 2.266, Yazıhan’da 307 ve Yeşilyurt’ta 636 kilometre olmak üzere toplam 13.263 kilometre yol açma çalışması gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, Malatya merkez başta olmak üzere ilçelerin tamamında buzlanmaya karşı 10 bin ton tuz, 110 ton da solüsyon kullandı.

Karla mücadele çalışmalarında Merkez ve İlçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde çalışan Büyükşehir Belediyesi, 20’ye yakın acil çağrıya müdahale ederken, aşırı yağışlardan dolayı yaşanan toprak kaymalarına da kısa sürede müdahale ederek yolları ulaşıma açtı. Zaman zaman çığ tehlikeleri yaşamalarına rağmen çalışmalara ara vermeyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Adıyaman il sınırları içinde bulunan Sincik ilçesinde de kurtarma operasyonlarına katıldılar.

BAŞKAN ÇAKIR: "EKİPLERİMİZ BAŞARILI BİR İŞ ÇIKARDI"

Belediyelerin temel görevlerinin insanların yaşamını kolaylaştırmak olduğunu ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin de bu temel görevi yerine getirmek için büyük gayret gösterdiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, karla mücadele çalışmalarında ekiplerin başarılı bir iş çıkardığını söyledi. Malatya’ya son yılların en çok ve en yoğun karının yağdığını kaydeden Başkan Çakır, “Malatya’mız yaklaşık 20 yılı aşkın bir süredir bu kadar çok kar yağışı almamıştı. Özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığı yer yer 1.5-2 metreyi buldu. Yağışlardan önce hazırlıklarımızı muntazam bir şekilde yaptığımız için ilk yıl olmasına rağmen, karla mücadelede başarılı bir sezon geçirdik. Ekiplerimiz canla başla çalıştılar ve halkımızı mağdur etmediler. Zaman zaman donma tehlikesi geçirdiler, zaman zaman kazalar yaptılar. Ancak, hasta olanları hastaneye yetiştirdiler, donmak üzere olanları kurtardılar, öğrencileri okullarına götürdüler. Sonuçta herkesin gitmesi gereken yerle ulaşım bağını açık tuttular. Vatandaşlarımız da bizlere karla mücadele çalışmalarında önemli destekler verdiler” dedi.

Çakır, karla mücadele çalışmalarındaki başarıda, araç ve personel altyapısının sağlıklı bir şekilde oluşturulmasının da büyük etkisi olduğunu belirterek, ekiplere gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız